4 GB RAM-mal megáldott modell a Lenovótól – K80

Czipperer Dia - 2015. április 24.

Egy új, ütős memóriával megáldott telefont mutatott be a Lenovo. A K80 névre keresztelt modellt 4 gigabájt RAM-mal látták el.

Néhány hónappal azután, hogy az Asus bemutatta a világ első, 4 gigabájt RAM-mal felszerelt okostelefonját a ZenFone 2 személyében, a Lenovo szintén egy hasonló eszközt dobott piacra. A Lenovo K80 a ZenFone 2 és a Mi Note Pro példáját követve szintén 4 GB RAM-ot kapott.

A telefon további vonzereje még a 4000 mAh-es akkumulátor, valamint a 64 gigabájt belső memória. A készülék meghajtásáról egy 64 bites, 1,2 GHz órajelű Intel Atom processzor gondoskodik.

A K80 a nagyobb kijelzős modellek táborát erősíti a maga 5,5 hüvelykes, HD felbontásra képes (1080p) képátlójával. A telefon főkamerája is vonzónak tűnik: egy 13 megapixeles optikai képstabilizátorral ellátott fénylesőt kapott.

Aki a dizájntelefonokat szereti, azok számára kevésbé vonzó lehet (lásd a képen), hogy nem egy divattelefont alkotott a Lenovo. A műanyag borítású készülék karcsúság terén sem jár az élen 8,5 milliméteres vastagságával.
 

 
Jó hír viszont, hogy fedélzetén már a legfrissebb Lollipop rendszer fut, és a felhasználók kétféle variáció közül is választhatnak majd. Egy 2 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt belső tárhellyel megáldott modellt is piacra dob a gyártó.

Elsőként Kínában lesz elérhető a mobil április 30-ától, kedvező árcédulával. Mindössze 290 dollárért vásárolható meg fekete, ezüst, valamint piros árnyalatokban. Egyelőre még nem tudni, mikor debütál más piacokon is az eszköz.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza