A Telenorhoz érkezik a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact

Kütyü Magazin - 2015. október 2.

Október 1-jétől a Telenor kínálatában már elérhető a Sony két legújabb csúcsmobilja, az Xperia Z5 és kistestvére, az Xperia Z5 Compact. 

A letisztult megjelenésű, vízálló mobilok 5+1 olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami kiemeli őket napjaink okostelefonjainak mezőnyéből, de csak kevesen ismerik ezeket.

1.       A Sony Ultra Stamina funkció extra üzemidőt biztosít

Az 5,2 colos Xperia Z5 és kistestvére, a 4,6 colos Xperia Z5 Compact is kimagaslóan jó akkumulátorüzemidővel bír. A gyártó tesztjei szerint normál használat mellett mindkét telefont elég kétnaponta feltölteni. A Stamina energiatakarékossági funkciósegítségével a használathoz nem szükséges szolgáltatások kikapcsolásával és egyéb trükkökkel több naposra növeli az üzemidőt. Az Ultra Stamina funkció aktiválásával a Z5 és a Z5 Compact majdnem egy hétig is használható alapfunkciós mobiltelefonként. A készülékek tíz perc töltéssel öt és fél órányi üzemidőt biztosítanak, 45 perc alatt teljesen feltöltik akkumulátoraikat.

2.       Nem kell zsúfolódni a barátoknak csoportkép készítéskor

A Z5 és a Z5 Compact hátlapi kamerájában egyaránt óriási, 23 megapixeles felbontású Exmor RS képérzékelő szenzor dolgozik, a 24 mm-es átfogású (széles-látószögű) G Lense lencsének köszönhetően a korábbinál többen is ráférnek egy fotóra. Fotózáskor a két különböző élességállítási módszert is ötvöző szupergyors autofókusz a másodperc törtrésze alatt folyamatosan éles képet biztosít. Videózáshoz ultra-HD felbontás is választhatunk. Előlapi kameráik 5 megapixelesek, szintén széles-látószögű lencsékkel szerelve.

3.       A kéretlen zaj fennakad

A telefonok beépített aktív zajszűrő megoldást használnak és egy olyan algoritmus is dolgozik bennük, ami feljavítja például a .mp3 formátumú zenék hangzását.

4.       A Sony Xperia Z5 család Trilumint és X-reality-t is tartalmaz

Az 5,2 colos Xperia Z5 full-HD-felbontású (1920x1080 pixel, 428 ppi), a 4,6 colos Z5 Compact HD-felbontású (1280x720 pixel, 323 ppi) kijelzővel van felszerelve. Mindkét képernyőben alkalmazzák a Sony televíziókból ismert Triluminos színjavító technológiát, a fotók és videók minőségének maximalizálásáról pedig az X-Reality nevű technológia gondoskodik. 

5.       Oda került az ujjlenyomat-olvasó, ahol nem várnánk

Mindkét telefon jobboldali bekapcsoló gombja egyben ujjlenyomat-olvasó is: PIN-kódok begépelése helyett a telefonok egyetlen mozdulattal felismerik tulajdonosukat, és feloldják a képernyőzárat.

 

Xperia Z5

+1: Egy Sony Xperia Z5 súlya megegyezik egy áltagos újszülött törpe uszkár tömegével

 

A készülékekben nyolcmagos Qualcomm processzor, a Z5-ben 3, a Z5 Compact-ban 2 gigabájt memória dolgozik, a 32 gigabájtos beépített háttértár pedig micro SD kártyával akár további 200 gigabájttal kibővíthető. Mindkét telefon az IP68 szabványnak megfelelően készült, azaz másfél méteres mélységig fél órán át ellenállnak a víznek és várhatóan egy porvihar sem tesz bennük kárt.

Vissza