Az Apple közzétette negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit

Czipperer Dia - 2015. október 28.

Az Apple nyilvánosságra hoozta utolsó negyedéves, vagyis az elmúlt három hónap pénzügyi eredményeit. A techóriás 11,1 milliárd dolláros profittal büszkélkedhet.

Jelentős növekedést könyvelhet el az Apple. A vállalat hivatalosan is közzétette utolsó negyedéves (Q4) pénzügyi eredményeit, mely szerint az elmúlt időszakban 11,1 milliárd dolláros profitra tettek szert, árbevételük pedig 51,5 milliárd dollárra rúgott. Mindkét mutató jelentős fejlődést mutat az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. Akkor a vállalat 42,5 milliárd dolláros árbevételre és 8,5 milliárd dolláros profitra tett szert.

Az Apple a telefoneladások forntján is sikeres negyedévet tudhat maga mögött. Ez idő alatt 48 millió iPhone-t és 9,8 millió iPadet értékesítettek. A Mac eladások terén is sikerült növekedést elérniük, összesen 5,7 millió masina kelt el.


A cupertinói vállalat várakozásai szerint az elkövetkezendő időszakban 75,5 és 77,7 milliárd dollár körül alakulhatnak a bevételek. Ezt az periódust az új iPhone modellek, a 6s és 6s Plus eladásai is erősítik majd, valamint az ünnepi időszak is jelentősen hozzátehet majd a mutatókhoz.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza