Bugos az iOS 9.1

Czipperer Dia - 2015. október 29.

Az Apple mobil operációs rendszerének új verziójában is akad hiba. A most felfedezett bug az éjszakai frissítéshez és az ébresztőórához kötődik.

Az Apple a napokban adta ki az iOS 9 operációs rendszer frissítését, azonban úgy tűnik, az új verzió sem hibáktól mentesen érkezett. Az egyik, még korábban debütáló újdonságban egy hiba is lapul.

Néhány felhasználó jelezte panaszát, hogy ha éjszaka frissít a telefon, reggel nem jelez az ébresztőóra. Az éjszakai update funkció egy fontos újdonság volt az iOS 9 megjelenésével, hiszen nem napközben végzi el a telefon a szükséges frissítéseket, amikor a felhasználók aktívan használják a mobilt, hanem este, éjszaka, amikor a tulajdonos alszik, a készülék pedig nyugalmi állapotban van.

Ez valóban jó ötlet volt az Apple részéről, azonban nem megy minden teljesen gördülékenyen. Kiderült ugyanis, hogy ha a mobil frissít, néhány esetben (az eddigi visszajelzések alapján nem általánosíthatunk) nem jelez reggel a korábban beállított ébresztő.

Ennek kiküszöbölésére jelenleg egyetlen módszer áll rendelkezésre, méghozzá az, hogy a felhasználó kikapcsolja az éjszakai frissítés opciót, és saját maga telepíti a szükséges update-eket.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza