A Google elismerte a Marshmallow-t futtató Nexusok hibáját

Czipperer Dia - 2015. december 9.

Október óta van jelen a legfrissebb Androidot futtató Nexus mobilokon egy hiba, amely a videolejátszás során jelentkezik. Most végre a Google is elismerte a probléma létezését, és ígéretett tett annak kijavítására

Ha valaki Nexus mobil tulajdonos, és készüléke fedélzetén a Google legfrissebb operációs rendszere, az Android 6.0 Marshmallow fut, már tapasztalhatta azt a hibát, amit most a Google is elismert. A keresőóriás bevallotta, hogy a video lejátszásnál problémák merültek fel.

Több felhasználó is jelezte már panaszát korábban. A Google legújabb Android verziója októberben debütált a Nexus 5X, Nexus 6P és Nexus Player eszközökön, ez a hiba pedig már azóta jelen van.
 


Akkor a userek arra panaszkodtak, hogy a készülékek színvisszaadása az egyes videóknál messze volt a tökéletestől. A feketék szürkének és a színek általában véve fakónak tűntek.

A vállalat most hivatalosan is elismerte a hiba létezését, és azt is elmondták, hogy ennek egy részét már belsőleg kijavították. Azonban a teljes probléma kiküszöböléséről és a nyilvános frissítésről egyelőre még nem esett szó. Mint közölték, egy széleskörű problémáról van szó, amely minden Nexus Playert érint, melyen a legfrissebb, 6.0-ás verzió fut. Kifejtették továbbá azt is, hogy már dolgoznak azon, hogy kijavítsák a problémát 

Elmondásuk szerint a Nexus 6P és 5X modelleknél is észlelték a jelenséget, azonban ott más kiváltó ok játszott szerepet, így ezt belsőleg sikerült kijavítaniuk. A teljes hiba elhárítása azonban hosszabb folyamatnak ígérkezik.

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: arstechnica.com, techgrapple.com

Vissza