15 gigabájtot visszakapnak a OneDrive-osok

Czipperer Dia - 2015. december 12.

A Microsoft úgy döntött, visszaadja a 15 gigabájt ingyen tárhelyet a OneDrive felhasználóknak.

Novemberben jelentette be a Microsoft, hogy az eddigi 15 gigabájt ingyen tárhely helyett csupán 5 gigabájt jár majd a OneDrive felhasználóknak. Ez sokakat eléggé szíven ütött, tekintve, hogy még a konkurencia (ld. Google Drive) is jobb alternatívát kínál ennél.

Most azonban úgy döntött a Microsoft, mégiscsak rendelkezésre bocsájtja a 15 gigabájtot. Rengeteg hozzászólás érkezett a OneDrive fórumjára, több mint 72 ezer. Ezek mindegyike kifogásolta a tárhelymegvonást, ezzel kellően nagy nyomást helyezve a Microsoftra.

A fórumposztra reagálva Douglas Pearce, a Microsoft munkatársa elnézést kért a OneDrive felhasználóktól, és azt is elmondta, hogy nagyon sajnálja a döntéssel okozott frusztrációt és azt is, ahogy mindezt kommunikálták.

A korlátlan tárhely ugyan nem jön vissza, de a 15 gigabájt igen, és szintén jó hír, hogy a 15 gigabájtos fotótárhelyet is visszaadják. Viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy mindez nem automatikus, hanem a OneDrive bejelentkezési oldalán kérhetik a felhasználók, egészen január 31-ig.

 

Forrás: Engadget.com

Vissza