A 14. generációs PowerEdge szerverek a modern adatközpontok alapjai

Kütyü Magazin - 2017. július 18.

A Dell EMC bejelentette a világ legkeresettebb szerverének új generációját. Az Intel Xeon skálázható processzorokhoz tervezett 14. generációs PowerEdge szerverportfólió díjnyertes kialakítása skálázható, automatizált és biztonságos informatikai platformot alkot a hagyományos és a felhő alapú alkalmazásokhoz.

„A 14. generációs Dell EMC PowerEdge szervereket úgy terveztük, hogy segítséget nyújtsanak ügyfeleink informatikai átalakulásához. A kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúránkkal és teljesítménynövelő fejlesztéseinkkel képessé tesszük ügyfeleinket, hogy kiaknázzák az üzleti lehetőségeket” — mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell EMC szervermegoldásokért felelős részlegének elnöke.

A Dell EMC megbízásából nemrég készített ESG 2017 IT Transformation Maturity Curve —  vagyis az informatikai átalakulás 2017-es érettségi spektrumáról szóló — tanulmány azt mutatta, hogy az ezen a területen legérettebb szervezetek hétszer nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy az informatikára mint versenyelőnyre tekintsenek. Ennek érdekében számos informatikai átalakulást célzó kezdeményezés kiemelt célja olyan modern infrastruktúra kialakítása, amely biztonságosan nyújt magasabb szintű teljesítményt, valamint ösztönzi az új üzleti modelleket támogató innovációt.

A skálázható üzleti infrastruktúrával, az intelligens automatizálással és az integrált biztonsági megoldásokkal az új 14. generációs Dell EMC PowerEdge szerverportfólió biztosítja ezeket az előnyöket. A modern adatközpontok alapjait jelentő PowerEdge szerverekkel az ügyfelek dinamikát és lendületet adhatnak a fejlesztéseknek.

Skálázható üzleti infrastruktúra

A Dell EMC PowerEdge szerverek a hagyományos, a virtuális és a felhőalapú terhelésekhez egyaránt optimalizált, fejlett teljesítménynövelő funkciókat kínálnak egy szoftveralapú adatközpontban. Az NVMe-hez (Non-Volatile Memory Express) nagymértékben optimalizált új Dell EMC PowerEdge szerverportfólió segítségével az ügyfelek felgyorsíthatják a szoftveralapú adattárolás és a hiperkonvergens infrastruktúrák bevezetését az alábbi funkciókkal:

 • Gyorsabb adatbázis-teljesítmény és alacsonyabb válaszidő akár 12-szer magasabb adatbázis IOPS mellett, és akár 98 százalékkal alacsonyabb adatbázis-válaszidővel egy VMware vSAN-fürtben.
 • A virtuális gépek gyorsabb és zökkenőmentes üzemi áttelepítése most legfeljebb 58 százalékkal gyorsabb, akár 75 százalékkal alacsonyabb processzorhasználattal 25 Gb Ethernet használata esetén és távoli közvetlen memória-hozzáféréssel (RDMA) .
 • Gyorsabb tárolási teljesítmény a számítások során, amellyel maximalizálható az alkalmazásteljesítmény az akár hatszor több NVMe-meghajtóval, az akár ötször akkora teljes flash-alapú tárolóval, a 30 százalékkal több bemeneti/kimeneti hellyel és a 25 százalékos sűrűségjavulással5. 

Intelligens automatizálás

Az intelligens automatizálás a Dell EMC PowerEdge szervereken lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy a kritikus fontosságú feladatokra összpontosítsanak. Az OpenManage Enterprise a sokoldalú RESTful API-val olyan eszközöket biztosít, amellyel automatikussá tehető a telepítés, a frissítések, a felügyelet és a karbantartás. Az új és még hatékonyabb OpenManage Enterprise felügyeleti konzol a következőket kínálja a felhasználóknak:

 • Egyszerű szerveréletciklus-kezelés a szervertelepítéstől az élettartam végéig, és átalakítás más célra a továbbfejlesztett Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC9) vezérlővel. Akár négyszer jobb teljesítményt nyújt a felhasználói felület és annak használata tekintetében, és 30 százalékkal kevesebb időre van szükség az iDRAC beállításához a QuickSync 2 mobilalapú felügyelettel.
 • Legfeljebb 90 százalékkal gyorsabbá válik a PowerEdge-szerverproblémák megoldása a ProSupport Plus és SupportAssist proaktív és prediktív technológiákkal.

Integrált biztonsági megoldások

A Dell EMC úgy véli, hogy az integrált biztonság az informatika szerves részét képezi, épp ezért nem szabad további licencdíjakat felszámolni érte. Ezért a Dell EMC már a PowerEdge szerverek előző két generációjában létrehozott egy tanúsítványkezelő rendszert. A kritikus kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúra segítségével az ügyfelek a következő módokon védhetik meg, észlelhetik, állíthatják helyre és cserélhetik le a PowerEdge szervereket:

 • Kriptográfiával védett rendszerindítás, amely biztosítja a teljes körű szerverbiztonságot és az átfogó adatközpont-biztonságot. Olyan funkciókat tartalmaz, mint a szilikon-alapú tanúsítványkezelő rendszer, az Intel Boot Guard védelem, az aláírt firmware és az automatikus BIOS-helyreállítás. Az új OpenManage Enterprise pedig virtuális konzolként nagyobb szerverbiztonságot és működési rugalmasságot nyújt az ügyfeleknek.
 • A System Lockdown a PowerEdge egyedülálló funkciója, amellyel bármilyen rendszerkonfiguráció megvédhető a rosszindulatú vagy akaratlan változtatásoktól, ugyanis figyelmezteti a felhasználókat a rendszer megváltoztatásának bármely kísérlete esetén.
 • A System Erase funkcióval a felhasználók egyszerűen lecserélhetik vagy átalakíthatják más célra 14. generációs PowerEdge szervereiket az adatok biztonságos és gyors törlésével a tárolómeghajtókról vagy más, beépített permanens memóriából.

 

Az Intellel együttműködésben a Dell EMC az Intel Xeon skálázható processzorokkal forradalmasítja a Dell EMC 14. generációs szervereit. A 27 százalékkal több processzormaggal és 50 százalékkal nagyobb memória-sávszélességgel rendelkező, 14. generációs Dell EMC PowerEdge szerverrel az ügyfelek növelhetik a legfontosabb üzleti alkalmazások és terhelések teljesítményét. A Dell EMC legfejlettebb PowerEdge szervereinek családja rack és blade méretben is elérhető. 

 • Dell EMC PowerEdge R640. Ideális kombináció a nagy sűrűségű, skálázható adatközpontokhoz kapcsolódó számítási igényekhez és tároláshoz egy 1U/2-aljzatos platformon.
 • Dell EMC PowerEdge R740. A legnagyobb kihívást jelentő környezetek húzómotorja, amely a tárolás, az adatátvitel és az alkalmazásgyorsítás ideális kombinációját nyújtja, emellett rugalmasan konfigurálható egy 2U/2S platformon. Az R740 lehetővé teszi 50 százalékkal több VDI-felhasználó szerverenkénti5 kiszolgálását, és 50 százalékkal jobban támogatja a grafikus gyorsítást a Hadoop-elemzésekhez.
 • Dell EMC PowerEdge R740XD. Ez a 2U/2S platform a kategórián belül a legjobb tárolási teljesítményt és sűrűséget nyújtja az olyan alkalmazásokhoz, mint a szoftveralapú tárolás, melyet a felhőszolgáltatók, a Hadoop-/Big Data-felhasználók és a kolokációs hoszting által megkövetelt sokoldalúság egészít ki.
 • Dell EMC PowerEdge R940. Ez a 3U/ 4S platform képes az olyan szélsőségesen nagy kihívást jelentő, kulcsfontosságú terhelések kezelésére, mint a vállalati erőforrás-tervezés (ERP), az elektronikus kereskedelem, illetve a nagyméretű adatbázisok, valamint akár 44 százalékkal jobb teljesítményt nyújt egy SAP SD Sybase környezetben. Az ügyfelek a PowerEdge R940-nel akár 600 000 USD összegű megtakarítást is elérhetnek az Oracle licencelési költségein.
 • Dell EMC PowerEdge M640 és FC640. Nagy teljesítményhez tervezett, példátlan moduláris szerverek a kategórián belüli legjobb sűrűséggel a kivételes skálázhatóság érdekében, egy blade és moduláris platformon.
 • Dell EMC PowerEdge C6420. Ideális a nagy teljesítményű informatikai megoldásokhoz. Maximalizálja a sűrűséget, a skálázhatóságot és az egységenkénti energiahatékonyságot egy 2U/8S moduláris platformon.

 

A PowerEdge szerverek egyben a Dell EMC-megoldások alapjait is jelentik. A vállalat iparágvezető megoldásai és platformjai is kihasználják majd az új generáció megnövelt teljesítményét és biztonsági képességeit. A szerverek beépülnek többek között a tárolórendszerekbe, az adatközponti készülékekbe, HCI-eszközökbe és rack-ekbe, a hibrid felhőalapú platformokba, a ready node-okba, csomagokba és más Dell EMC-megoldásokba is.

Ezek az integrációk mélyrehatóbbak annál, mintha csak egyszerűen szoftvereket futtatnánk a hardveren. A szélesebb vállalati portfólióban szereplő iparágvezető hardverekkel és szoftverekkel a Dell EMC információt nyújt a szoftverfelügyeletnek a hardverről a teljesítmény optimalizálása, valamint a részletes tesztelés és ellenőrzés érdekében.

Az új szerverek alapot biztosítanak majd azoknak a Dell EMC-megoldásoknak, amelyek a PowerEdge korábbi generációját használták —például a VxRail appliance-ek, a VxRack rendszereket, az XC sorozatot, a vSAN Ready Nodes és ScaleIO ReadyNodes csomópontokat, az IsilonSD Edge-et és az ECS (Elastic Cloud Storage) platformot. Az új szerver emellett számos új Dell EMC-megoldásban és platformon is elérhetővé válik, ezek közé tartozik a Data Domain Appliance, a CloudArray, a Ready Bundles, a Ready Systems, a Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, a Dell EMC Native Hybrid Cloud és a Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack. 

 

Elérhetőség

 • A Dell EMC PowerEdge R940, R740, R740xd, R640 és C6420 már világszerte rendelhető. 
 • A Dell EMC PowerEdge FC640 és M640 2017 második felétől lesz elérhető.
 • Az új PowerEdge szerverekre épülő Dell EMC-megoldások 2017 második felétől válnak világszerte elérhetővé.
Vissza