Jövőálló szervereket mutatott be a Dell kkv-knak

Kütyü Magazin - 2015. december 14.

A Dell bejelentette, hogy bővíti a 13. generációs Dell PowerEdge szerver-családját. A négy új belépő szintű szerver nagyobb teljesítményt, rugalmasságot és hatékonyságot biztosít, így teszik lehetővé a kis- és középvállatok (kkv) jövőbeli növekedését. 

Az informatikai döntéshozók körében végzett friss nemzetközi kutatás eredménye szerint a kkv-k az informatika területén világszerte a teljesítmény, a hardverkapacitás és a technológiai komplexitás problémáival küzdenek leginkább. A jövőbeli növekedés érdekében a Dell úgy alakította ki legújabb PowerEdge szervereit, hogy az ügyfelek legyőzhessék az említett akadályokat: nagyobb teljesítményt érjenek el, tudjanak igazodni a változó alkalmazásigényekhez és hatékonyabbá tehessék a működésüket.

Az új Dell PowerEdge szerverek közé tartozik a rackszekrénybe szerelhető PowerEdge R330 és R230, valamint a torony kivitelű PowerEdge T330 és T130 szerver. Most először a T130 belépő szintű szerver a Dell OpenManage rendszer-felügyeleti portfóliójával együtt vásárolható meg. Ezek a szolgáltatások a központi telepítéshez szükséges időt 40 százalékkal csökkenthetik és egyszerűbb felügyeletet biztosítanak, ugyanakkor könnyen kezelhető eszközök. Az új szerverek a következőket kínálják az ügyfeleknek: 

  • nagyobb teljesítményt számos alkalmazás futtatása során a legújabb Intel Xeon E3-1200 v5 termékcsalád erőteljes processzorainak köszönhetően.
  • gyorsabb válaszidőt a DDR3 memóriához képest 33 százalékkal gyorsabb memóriateljesítményt nyújtó DDR4-nek hála.
  • kétszeres adatátviteli sebességet, az I/O teljesítményt növelő PCIe Gen 3.0 kártyahelyek jóvoltából.
  • kétszeres IOPS (I/O műveletek száma másodpercenként) teljesítményt a Dell innovatív, legújabb generációs PERC9 RAID vezérlő segítségével.

A belépő szintű PowerEdge szerverek legújabb generációja

Az új, belépő szintű PowerEdge szerverek nagy belső tárolókapacitással büszkélkednek, kiemelkedően rugalmasan konfigurálhatóak és bővíthető a memóriájuk. Az adott modelltől függően akár négy DDR4 memóriahellyel vagy nyolc merevlemezzel rendelkezhetnek. Az új szervercsalád tagjai:

  • Dell PowerEdge R330 rackszekrénybe szerelhető szerver, amely ideális olyan kisvállalkozások számára, ahol fontos a folyamatos rendelkezésre állás és a jól szervizelhető hardver, valamint a nagyvállalatok és OEM-ügyfelek kihelyezett irodáinak. A PowerEdge R330 akár 56 százalékkal nagyobb tárolókapacitást biztosít, mint az előző generációs szerverek.5
  • Dell PowerEdge R230 rackszekrénybe szerelhető erőteljes és hatékony szerver, amely tökéletes választás a kis- és középvállalkozások, tárhelyszolgáltatók és OEM-ügyfelek alkalmazásaihoz. Az előző generációs szerverekhez képest ez a modell 100 százalékkal nagyobb memóriakapacitással, háromszoros belső tárolókapacitással és kétszeres I/O bővítménnyel rendelkezik.5
  • Dell PowerEdge T330 bővíthető, rackszekrénybe szerelhető toronyszerver, olyan kis- és középvállalatoknak, nagyvállalati részlegeknek és kihelyezett irodáknak, amelyeknek nagyobb belső tárhelyre van szükségük. Az akár négy DDR4 memóriahellyel és akár nyolc 3,5 hüvelykes merevlemezzel ellátott PowerEdge T330 szerver célja, hogy elősegítse a növekedést.5
  • Dell PowerEdge T130 erőteljes és megbízható torony kivitelű szerver, amely ideális az együttműködés támogatására és a termelékenységet támogató alkalmazásokhoz kisebb irodák és otthoni munkavégzés esetében. A PowerEdge T130 az előző generációs szerverekhez képest kétszer akkora memóriakapacitást nyújt.

Az új PowerEdge szerverek a Dell teljes körű hardverkínálatával, szoftvereivel és szolgáltatásaival minden szinten hatékonyabb működést és rugalmasságot biztosítanak.

Elérhetőség

A Dell PowerEdge T130, T330, R230 és R330 már rendelhető.

A Dell az OEM-ügyfeleknek a 13. generációs PowerEdge szerverek a legkorszerűbb technológiát nyújtják, olyan szolgáltatásokkal együtt, amelyek az ő speciális igényeiket elégíti ki. Így nagyobb rugalmasságot, választékot és méretezhetőséget, ugyanakkor a teljes életciklusra és az áttérésre is optimalizált megoldást jelentenek. 

Kulcsszavak: PowerEdge, kkv, szerver, Dell
Vissza