A jövőben felgyorsul a hálózatba kapcsolt járművek fejlődése

Kütyü Magazin - 2020. január 7.

Az Ericsson és a Microsoft megállapodást kötött, amellyel egyesítik a két cég hálózatba kapcsolt járművek fejlesztésének terén szerzett tapasztalatait. A jövőben az Ericsson a Microsoft Azure platformon futó Microsoft Connected Vehicle Platformra építi Connected Vehicle Cloud felhőmegoldását. 

Világszerte mintegy 180 országban, több mint 4 millió jármű kapcsolódik az Ericsson Connected Vehicle Cloud platformjához – ez a hálózatba kapcsolt járműpiac 10 százalékát jelenti. A platform képes a járműgyártók skálázhatóság és rugalmasság iránti növekvő igényét kielégíteni, és bármilyen hálózatba kapcsolt járműszolgáltatást támogat.

Az integrációnak köszönhetően az autógyártók sokkal egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb költségek mellett tudnak számos globális hálózatba kapcsolt szolgáltatást – például a flottakezelést, a vezeték nélküli szoftverfrissítést, a hálózatba kapcsolt biztonsági szolgáltatásokat – kialakítani és bővíteni. A moduláris kialakítás és sokféle alkalmazási lehetőség nagyfokú rugalmasságot biztosít. 

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud platformja leegyszerűsíti a járműgyártók számára a hálózatba kapcsolt járművekkel kapcsolatos, globális, folyamatos (24/7) működés és életciklus menedzsment feladatok ellátását, garantált szolgáltatási szint megállapodás (SLA) mellett. 

A Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP) konzisztens, felhőaalapú, minden digitális felhasználáshoz alkalmazható platformot nyújt a járműgyártók számára, akik szinte bármilyen, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatást ráépíthetnek, például a fedélzeti információs és szórakoztató rendszereket, fejlett navigációs megoldásokat, önvezetést, telematikus és előrejelző szolgátatásokat vagy vezeték nélküli szoftverfrissítést (OTA). 

Az Ericsson és a Microsoft együttműködésének köszönhetően a hálózatba kapcsolt járművek átfogó, globális platformja jelenik meg a piacon. Az integrált megoldások révén a járműgyártók gyorsabban tudják kialakítani a hálózatba kapcsolt járművekhez kínált szolgáltatásaikat, és kényelmesebbé, egyszerűbbé tehetik a közlekedést a járművezetők és utasaik számára. A megállapodás célja, hogy a két vállalat segítse a járműgyártókat abban, hogy ügyfeleik igényeire tudjanak összpontosítani és minél hamarabb egyedi, testreszabott vezetési élményt kínálhassanak számukra

2020. január 7-én (kedden), 18:00-tól 20:00 óráig a Microsoft és az Ericsson közös rendezvénye a Las Vegasi CES 2020 kiállításon hivatalosan is megnyitja az új együttműködést. 

Vissza