Elismerték az LG otthoni szórakoztató elektronikai termékeit

Kütyü Magazin - 2020. augusztus 18.

Továbbra is rendkívül sikeresen teljesítenek az LG Electronics (LG) otthoni szórakoztató elektronikai termékei az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association — EISA) megmérettetésén: a készülékek az idén is kiváló teljesítményük, kiemelkedő dizájnjuk és használhatóságuk miatt részesültek elismerésben. A világ legnagyobb, fogyasztói elektronikával foglalkozó magazinjait tömörítő szervezet 2020-as versenyében az LG egyik OLED tévéje (OLED65GX), egy nanocellás televíziója (75NANO99), valamint egy hangprojektora (SN8YG) és egy vezeték nélküli hordozható XBOOM Go hangszórója (PL7) érdemelt díjat.

Az LG Gallery televízióját a házimozi kijelző és videó (Home Theatre Display & Video) kategóriában 2020-2021 legjobb prémium OLED tévéjének válsztották, amivel az LG OLED tévéi már kilencedik éve vezetik ezt a szegmenst a versenyen. Ez a modell tökéletesen mutatja meg, hogy az OLED-technológia saját fényt kibocsátó pixelei miként képesek a legkorszerűbb képminőséget nyújtani egy egyedülállóan vékony készülékben.

A 65 hüvelykes televízióban az LG saját, mesterséges intelligenciát alkalmazó képfeldolgozó technológiája (AI Picture Pro) dolgozik, ami így hihetetlen minőségű 4K felbontású tartalmak megjelenítésére képes. A gyors mozgások tökéletes megjelenítéséért a 120 Hz-es képfrissítési ráta felel, emellett az eszköz támogatja a legújabb HDMI specifikációkat, köztük a VRR (Variable Refresh Rate), az ALLM (Auto Low Latency Mode) és az eARC (Enhanced Audio Return Channel) technológiákat. Mindegy, hogy mozifilm-nézésre vagy játékra használják, az LG Gallery sorozatú, Dolby Vision technológiával és LG webOS operációs rendszerrel felvértezett televíziója garantálja a legjobb mozilátványt és az intuitív nézői élményt.

Az LG nanocellás tévéje az EISA 8K TV 2020-2021 címet érdemelte ki, mégpedig valós 8K felbontása és pontos színvisszaadása miatt. Az LG NanoCell képernyőtechnológiája, szabályozható Full Array Local Dimming (FALD) háttérvilágítási rendszere és a vállalat harmadik generációs α (Alpha) 9 AI processzora kivételes tisztaságú színeket, kiváló kontrasztot és színmélységet, valamint széles betekintési szöget nyújt. Az erőteljes AI processzornak és a legkorszerűbb HDMI-csatlakoztathatóságnak köszönhetően ez a tévékészülék akadásmentesen képes 60 képkocka/másodperc sebességgel feldolgozni 8K tartalmakat.

Az audioeszközök frontján egy LG Soundbar érdemelte ki az EISA-tól 2020-2021 legjobb hangprojektora, az LG XBOOM Go pedig 2020-2021 legjobb hordozható hangszórója elismerést. Ezek a készülékek, amelyeket az LG a hangzástudomány brit szakértőjeként számontartott Meridian Audióval közösen fejlesztett ki, gazdag, prémium minőségű hangzást nyújtva teremtik meg az igazán autentikus zenehallgatási élményt.

“A dizájnba, képtechnológiába történt befektetéseink, valamint a Meridian Audióhoz hasonló iparági vezető vállalatokkal kialakított partnerségek lehetővé teszik számunkra azt, hogy vásárlóinknak korábban soha nem látott, az életstílusukhoz illeszkedő megoldásokat kínáljunk” — mondta Park Hyoung-sei, az LG otthoni szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. “Az ilyen tapasztalt szakértőktől kapott elismerések alapján bízhatunk abban, hogy az otthoni szórakoztató elektronikai eszközök fejlesztése során jó irányba haladunk.”

Vissza