Új Fujitsu LIFEBOOK modellek az új normalitáshoz

Kütyü Magazin - 2021. január 27.

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

A pehelysúlyú, 13,3” méretű LIFEBOOK U9311X átalakítható és a LIFEBOOK U9311 kagylóhéj típusú (clamshell) noteszgépek Windows 10 Professional operációs rendszert futtatnak és teljes méretű billentyűzetet tartalmaznak. Ennek ellenére több száz grammal könnyebbek, mint a piacvezető táblagép-billentyűzet kombinációk. A LIFEBOOK U9311 5G adatcsatlakozást biztosít, a LIFEBOOK U9311X pedig teljesen átfordítható 13,3” méretű érintőképernyős táblagéppé.

Valós igényekre reagáló fejlesztések napjaink munkastílusaihoz 

A frissített, felső kategóriás LIFEBOOK kínálat rendkívüli fejlesztései a 2021-re jellemző, új munkastílusokra reagálnak. A legszembetűnőbb vizuális fejlesztés a LIFEBOOK U9311 rendkívül vékony kerete, ami szinte teljesen keret nélküli képernyőt és minimális helyigényt biztosít. A magnézium háznak köszönhetően a noteszgépek elég masszívak ahhoz, hogy jól tűrjék a hordozással járó rázkódást és ütődéseket. 

  • Videokonferencia-támogatás: A beépített elülső HD-kamera rendkívül éles képet biztosít – és teljesen lezárható az új mechanikus zárral. A LIFEBOOK modellek történetének legjobb audiorendszere kristálytiszta beszélgetést tesz lehetővé a Dirac szabadalmaztatott, frekvencia- és impulzusválaszt korrigáló megoldásával, és kifejezetten kisméretű hangszórókhoz fejlesztett hangerőnövelő technológiával.
  • Bámulatos grafikus teljesítmény: Az Intel Iris Xe grafikus kártya – a drágább, belépő szintű GPU-kat használó noteszgépekéhez hasonló – gördülékeny, magával ragadó használati élményt kínál a nagy grafikus teljesítményt igénylő alkalmazásoknál. 
  • Beépített biztonság: Az új LIFEBOOK modellek a Windows Hello funkcióval támogatják a kényelmes bejelentkezést, és a Fujitsu érintésmentes biometrikus hitelesítési megoldásával magasabb szintű biztonságot kínálnak a többi integrált biometrikus rendszernél. Az új modellek a kizárólag az Intel vPro platformon elérhető Intel Hardware Shield technológiát is támogatják, amely a világ legátfogóbb, üzleti célra szánt, hardveralapú biztonsági megoldása – „below-the-OS”, alkalmazás- és adatbiztonsági védelemmel, valamint fejlett  fenyegetésészlelési jellemzőkkel. 
  • A legjobb csatlakozás: Egyes LIFEBOOK modellek most első ízben nyújtanak 5G mobil adatcsatlakozást – hozzáférést biztosítva a legújabb és leggyorsabb csatlakozási technológiához. Az új modellek továbbra is támogatják a praktikus, vezetékes hálózati működést: teljes méretű LAN-csatlakozójuk innovatív lehajtható reteszen keresztül válik szabaddá, így nincs szükség Ethernet hálózati USB-adapterre. 
  • Magasabb mérce a működésben: Az egész napos akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően a felhasználónak nem kell stresszelnie, vagy töltőt és kábelt cipelnie magával. A működés kényelmét tovább növeli, hogy az új LIFEBOOK modellek mindegyike támogatja a töltést az USB-C Thunderbolt 4 porton keresztül. Az új eszközök tartósabb és nagyobb teljesítményű, négycellás akkumulátorral működnek. 

„A felső kategóriás LIFEBOOK modellek továbbfejlesztésekor nagyszerű lehetőség kínálkozott arra, hogy elsősorban az új munkastílusok követelményeinek teljesítésére összpontosítsunk. Erőfeszítéseink eredményeként a LIFEBOOK tökéletesen támogatja a távoli és mobil munkavégzést – akár kagylóhéj típusú noteszgépre, táblagépre vagy dokkolt megoldásra van szükség” – nyilatkozta Rüdiger Landto, a Fujitsu EMEA-régióbeli kliensüzletágának vezetője.

 

„Nagy örömmel működtünk együtt a Fujitsuval a 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új, szupervékony és pehelysúlyú LIFEBOOK-ok fejlesztésén. A Fujitsu és az Intel is elkötelezetten törekszik arra, hogy nagy teljesítményű, biztonságos és sokoldalú eszközökkel elégítse ki az üzleti felhasználók változatos igényeit” – hangsúlyozta Stephanie Hallford, az Intel Business Client csoportjának alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A Fujitsu modern, vékony és könnyű eszközeivel a munkavállalók gyorsabban és produktívabban dolgozhatnak – abban a biztos tudatban, hogy az Intel Hardware Shield biztosítja számukra az üzleti felhasználáshoz szükséges, átfogó, hardveralapú biztonságot."

A Fujitsu a LIFEBOOK U7311 noteszgép és a STYLISTIC Q7311 táblagép továbbfejlesztett változatánál is bevezeti a 11. generációs Intel vPro platformot. Mindkét modell egész napot lefedő akkumulátor-üzemidőt biztosít. 

Ár és piaci bevezetés

Az új LIFEBOOK és STYLISTIC modellek azonnal rendelhetők, országtól és specifikációtól függő áron.

Vissza