A POCO két új terméket is bemutatott Barcelonában

Kütyü Magazin - 2022. február 28.

A POCO új termékeket mutatott be a legjelentősebb nemzetközi mobilipari kiállításon, az MWC (Mobile World Congress) Barcelona 2022 eseményen: a POCO X4 Pro 5G és a POCO M4 Pro telefonokat. Az MWC megújult fókusszal és lendülettel, a legújabb innovációk átfogó bemutatásával hangol az előttünk álló évre. A mostani volt a POCO első hivatalos bemutatkozása az MWC-n.

A POCO X4 Pro 5G a márka legújabb okostelefonja, amely fiatal tech-rajongók számára nyújt prémium kategóriás élményt. A telefont olyanoknak szánják, akiknek egy mindennapi megpróbáltatásokat jól tűrő készülékre van szükségük. Az olyan kiemelkedő funkciókkal, mint a 120 Hz-es AMOLED kijelző, a 108 MP-es es kamera, a Snapdragon 5G processzor és a 67 W-os turbótöltés, a POCO X4 Pro 5G a mindennapi használathoz, a játékhoz és a professzionális fotózáshoz egyaránt csúcsteljesítményt biztosít. A POCO M4 Pro a gyakran úton lévőknek kínál remek kikapcsolódást, hiszen kettős hangszóróval ellátott 90 Hz-es AMOLED kijelzővel rendelkezik, nagy teljesítményű, MediaTek Helio G96 által meghajtott, 64 MP-es nagyfelbontású fő kamerája van, és természetesen jár hozzá a 33W-os Pro gyorstöltő is. 

"Ez a bejelentés kulcsfontosságú lépés, valódi mérföldkő márkánk számára. Mi a POCO-nál arra törekszünk, hogy felülmúljuk az ügyfelek elvárásait, és mindent megteszünk azért, hogy a legjobb élményt nyújtsuk, megfizethető áron" – mondta Kevin Qiu, a POCO Global vezetője. "A POCO X4 Pro 5G-vel egyértelműen iparági szintű standardot állítottunk fel ebben a szegmensben, és ezekkel a kiemelkedő, zászlóshajó-szintű funkciókkal valóban új szintre emeltük a felhasználói élményt. Azok, akik kiemelkedő felhasználói élményt keresnek, és a telefonjukra sokoldalú szórakoztató központként is tekintenek, a POCO M4 Pro-ban bizonyosan megtalálják a számításukat, ráadásul verhetetlen áron."

POCO X4 Pro 5G: Maxold ki a mindennapokat egy zászlóshajó-szintű készülékkel 

A POCO X4 Pro 5G nagyméretű, 6,67 hüvelykes AMOLED DotDisplay képernyője nemcsak a szemet vonzza, hanem a paraméterei is meggyőzőek: a 120 Hz-es frissítési frekvencia zökkenőmentes és magával ragadó, élethű vizuális élményt nyújt. Ez az első alkalom, hogy a POCO az X-sorozatban AMOLED-et alkalmaz. Mindez a 360 Hz-es érintés-mintavételezési frekvenciával együtt azt jelenti, hogy az okostelefon pillanatok alatt reagál minden mozdulatra. Minden görgetés, húzás vagy váltás a képernyőn késleltetés nélkül megy végbe. A DCI-P3 széles színskálának köszönhetően pedig minden szín élénk és szemkápráztató.  A 2400 x 1080 FHD+ felbontású AMOLED kijelző automatikusan képes a környezetéhez igazítani a fényerejét. Ráadásul az SGS Eye Care tanúsítvánnyal a POCO X4 Pro 5G képernyője a hosszú játékmenetek során is kíméli a felhasználók szemét.

 

 

A POCO X4 Pro 5G nagy teljesítményű 108 MP-es fő kamerájának lelke a hatalmas érzékelő: ez 1/1,52"-es méretével a világ egyik legnagyobb felbontású szenzora, amelyet először használnak a POCO-nál. Az érzékelő 9:1 arányú pixel binning (képpont-összegző) technológiával a tisztább és élesebb képért több fényt rögzít, és minden felvételből a legtöbbet hozza ki.

 

 

A készülékhez egy 8 megapixeles ultraszéles lencse és egy 2 megapixeles mikrokamera is tartozik, míg az előlapon egy 16 megapixeles kamera található. Akár a hófödte hegyek tetején, akár a belváros szívében vadászol a legjobb felvételekre, vagy egy spontán szelfihez van kedved, a POCO X4 Pro 5G minden jelenetet pontosan és tisztán rögzít. Számos egyedülálló funkcióval rendelkezik: ilyen például a panoráma szelfi, amivel mindenkit a közös képbe lehet fogni, akkor is ha nagy a társaság. Emellett lassított felvételt, kettős videót, time-lapse videót, szupermakrót, filmszűrőket és kaleidoszkópot is kínál a készülék, hogy életet és egy csipetnyi izgalmat leheljen minden felvételbe, amire garantáltan mindenki felkapja a fejét, ha megtekinti őket.

 

 

A készülék belsejében egy 6 nm-es gyártástechnológiára épülő Snapdragon 695 5G processzort találunk, amely a csúcskategóriás sebességet és hatékonyságot biztosítja. A többmagos CPU két Arm Cortex-A78 magot takar, amelyek akár 2,2 GHz-es sebességre is képesek. A 8 GB RAM mellett a POCO X4 Pro 5G a Dynamic RAM Expansion Technology révén a 256 GB ROM-ból további 3 GB-ot alakíthat ki, így ideális a szaggatásmentes mobiljátékokhoz, és zavartalan 5G-képes felhasználói élményt nyújt.

 

 

A hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátorral a felhasználók éjjel-nappal görgethetnek, böngészhetnek és játszhatnak, a kapacitás összességében több mint 15 órányi videó lejátszásnak, 25 órányi olvasásnak, illetve 191 órányi zenelejátszásnak felel meg. Ha a készülékből végül kifogy a szufla, pillanatok alatt újra akcióba lendülhetünk: a 67 W-os turbótöltésnek köszönhetően a POCO X4 Pro 5G mindössze 22 perc alatt 70%-os töltöttséget képes elérni – ami egy egyszerű kávészünet hossza –, és mindössze 41 perc alatt teljesen feltölthető. A POCO X4 Pro 5G emellett magával ragadó szórakozási élményt nyújt hangos és tiszta, sztereó hangzást biztosító kettős hangszóróival, valamint a Z tengelyű lineáris motorjával, amely erősebb rezgéseket ad az élesebb és pontosabb játék közbeni visszajelzés érdekében. Az okostelefon támogatja a vadonatúj MIUI 13 operációs rendszert is, amely új funkciókkal és teljesítményjavító tulajdonságokkal optimalizálja a felhasználói élményt.

 

 

POCO M4 Pro: véget nem érő szórakozás verhetetlen áron

A POCO M4 Pro egy olyan szórakoztató erőmű, amely verhetetlen ár-érték arányt, minőséget és teljesítményt ötvöz egy készülékben. A POCO M sorozat először kínál AMOLED DotDisplay kijelzőt, méghozzá 6,43 hüvelykes méretben. Ez 90 Hz-es frissítési frekvenciával és 180 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciával rendelkezik, így nagyon érzékenyen reagál bármilyen interakcióra.

 

 

A DCI-P3 színskála minden színt életre kelt, a kijelző fényereje pedig akár az 1000 nitet is eléri. A készülék a zavartalan szórakozás érdekében automatikusan képes a környezethez igazítani a fényerőt, továbbá SGS tanúsítvánnyal rendelkezik mind az "Eye Care Display", mind pedig a "Seamless Display" kategóriában annak érdekében, hogy a hosszabb ideig tartó használat is kellemes élményt nyújtson. Az Olvasási mód 3.0 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy melegebb színhőmérsékletre váltsanak, így is csökkentve a szem terhelését, különösen éjszaka. A felhasználók az élethűség kedvéért papírtextúrát is hozzáadhatnak a szöveg hátteréhez. Mindez 2400 x 1800 FHD+ felbontáson fut, ami azt jelenti, hogy a felhasználók akadásmentes megjelenítést kapnak, akár vlogokat néznek, akár a közösségi médiát görgetik éppen, miközben a kép éles, élénk és színes marad.

 

 

Az M-sorozatban először debütáló 64 megapixeles, nagy felbontású fő kamerával ellátott hármas kamerarendszer éles, tiszta és részletes képeket készít. Ezt a hármast egy 8 megapixeles ultraszéles, 118°-os látószögű kamera egészíti ki, amely a nagy kiterjedésű tárgyak perspektívába helyezésére szolgál. A 2 megapixeles makro objektívvel pedig egészen közel kerülhetünk a mikrovilághoz, amelyet ritkán van lehetőségünk részletesen megvizsgálni. A hármas kamera olyan funkciókkal is rendelkezik – beleértve a lassított videót, a time-lapse videót és az éjszakai üzemmódot – amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy napjuk minden pillanatát kreatív módon és pontos részletességgel rögzítsék. A 16 megapixeles előlapi kamerával olyan szelfit lehet készíteni, amely a felhasználó legelőnyösebb arcát mutatja a világ felé.  

 

 

A POCO M4 Pro mindössze 179,5 g súlyú és 8,09 mm vastag, így ez az eddigi legkönnyebb POCO okostelefon. A könnyebb test azonban nem megy a sokoldalúság kárára. Emellett a POCO M4 Pro 33 W-os Pro gyorstöltése lehetővé teszi, hogy mindössze egy óra elteltével – ami épp elég egy ebédre – a készülék ismét teljes töltöttséggel rendelkezésre álljon. Ha időszűkében vagyunk, a POCO M4 Pro mindössze 10 percnyi töltésével is két órányi videólejátszásához elegendő energiával látja el a készüléket.

 

 

A POCO M4 Pro burkolata alatt egy nagy teljesítményű chipkészletet, a MediaTek Helio G96 dolgozik. A villámgyors 2,05 GHz-es, octa-core CPU és az ARM Mali-G57 MC2 GPU pedig elég teljesítményt biztosít a POCO M4 Pro-nak ahhoz, hogy felhasználójának a legjobb szórakozási élményt nyújtsa. A LiquidCool Technology 1.0 Plus gondoskodik arról, hogy a készülék ne forrósodjon túl akkor sem, ha a POCO M4 Pro hosszú ideig használatban marad. 

 

 

Amennyiben a 8 GB RAM nem lenne elég, a Dynamic RAM Expansion Technology lehetővé teszi további 3 GB átvitelét a 256 GB ROM-ból. A tárhely akár 1 TB-ra is bővíthető, ami azt jelenti, hogy akár 500 videó, 250.000 dal és 500.000 fénykép tárolására is alkalmas. A POCO M4 Pro magával ragadó hangzásáért kettős hangszóró felel, amit Z-tengelyes lineáris motor egészít ki az érzékeny haptikus visszajelzés érdekében. A teljesen új MIUI 13 pedig a stabil és kiemelkedő felhasználói élményt biztosítja.

 

Elérhetőség:

A POCO X4 Pro 5G három színben lesz kapható: Laser Black, Laser Blue és POCO Yellow. A készülék két tárhely variációval is kapható lesz: 6GB+128GB és 8GB+256GB.

A 6GB + 128GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 299€

A 8GB + 256GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 349€

A POCO M4 Pro három színben is kapható lesz: Power Black, Cool Blue és POCO Yellow. A készülék szintén két változatban lesz elérhető: 6GB+128GB és 8GB+256GB.

A 6GB + 128GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 219€

A 8GB + 256GB ajánlott fogyasztói ára a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon: 269€

 

*Az árak és az elérhetőségek piaconként és értékesítési csatornánként eltérhetnek.

Vissza