Műholdakkal is kommunikál az eddigi legstrapabíróbb Cat telefon

Kütyü Magazin - 2023. február 24.

A Bullitt Group, az innovatív brit mobiltelefon-gyártó bemutatta új Cat telefonját, a Cat S75-öt. Az iparágban egyedülállóan strapabíró okostelefon megbirkózik az extrém körülményekkel, és a MediaTek legmodernebb NTN (nem földfelszíni hálózatra fejlesztett) csipszetjét tartalmazza. Ez közvetlen kapcsolatot biztosít a 37 500 km magasan a föld felett található geostacionárius műholdakkal, így a lefedettséggel nem rendelkező területeken is lehet üzenetet küldeni vagy SOS segélykérést indítani a készülékkel*.

A Cat S75 a gyártó eddigi legstrapabíróbb készüléke, amely a túlélésre készült. Az extrém tesztek során akár 1,8 méteres magasságból acéllemezekre ejtették, emellett a por, homok és szennyeződések bejutása ellen is védett. Rendkívül vízálló, 5 méteres mélységig tesztelték, és a nagynyomású vízsugarakkal is megbirkózik. Ezzel kiérdemelte a Cat S75 IP68 és IP69K minősítést. Mindemellett a Cat S75-öt szigorú Mil-Spec 810H teszteknek is alávetették, ezek biztosítják, hogy a telefon túlélje a szélsőséges hőmérsékletet, a magas páratartalmat, a sós levegőt és a ködöt. A Cat S75 egyszerűen tisztán tartható, áttörölhető szappanos vízzel, alkoholos törlőkendővel. A Bullitt Hygiene+ technológiájának köszönhetően a készülék külső felülete antimikrobiális ezüstionokat tartalmaz.

 

A strapabíró jellemzők és 6,6 hüvelykes kijelzője (FHD+ 120 Hz-es képfrissítési frekvencia és 20:9-es képarány) ellenére a Cat S75 vékony készülékházzal bír. Az 5000 mAh kapacitású akkumulátor akár 2 napos üzemidőt biztosít, 15 W-os gyorstöltés és Qi vezeték nélküli töltés támogatásával. Az eszközt a MediaTek Dimensity 930 nyolcmagos 2,2 GHz-es processzora hajtja, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, amely MicroSD-kártyával bővíthető. Hármas kamerarendszere 50 MP-es főkamerából, 8 MP-es széleslátószögű kamerából és 2 MP-es makrokamerából áll, a főkamera pedig víz alatt is használható. Az előlapon 8 MP-es kamera található. A Cat S75 Android 12 operációs rendszerrel érkezik, és két operációsrendszer-frissítést, 5 évig pedig biztonsági frissítést kap.**

"Az elmúlt 10 évben mind a megbízhatóság, mind az innováció tekintetében mi mutattuk az utat a strapabíró telefonok kategóriájában. Büszkén mondhatom, hogy a Cat S75-tel ismét megemeljük a lécet.  Az S75 rendelkezik a Cat telefontól elvárható strapabírással, mindezt ultragyors 5G kapcsolattal és közvetlen műholdas kommunikációval kombinálja. Az S75 új fejezetet jelent a rugalmas mobilkommunikációban, amelyet más okostelefonok egyszerűen nem képesek biztosítani. Ez a legjobb Cat telefon, amit valaha készítettünk." – mondta el Richard Wharton, a Bullitt Group társalapítója.

A Cat S75 a Bullitt Satellite Messengeren keresztül hálózati lefedettség nélkül is folyamatos kapcsolatot biztosít a felhasználó és kollégája vagy családja között. A terepen dolgozók nagyobb biztonságban vannak, és a munkavégzéshez elengedhetetlen kommunikáció biztosított. Mindezeken felül a Cat S75 Android Enterprise képes, és kompatibilis a vezető EMM (Enterprise Mobility Management) megoldásokkal, így a telefonon tárolt adatok is biztonságban tudhatóak.

"Az okostelefonokat tekintve a műholdas technológia a következő nagy lépés a mobilkommunikációban. Ezt a MediaTek az önálló, szabványokon alapuló műholdas kommunikációs csipszetjével már képes biztosítani. A Bullitt-tal folytatott sikeres együttműködésünknek köszönhetően, 3GPP NTN technológiánkat és csipszetünket a világ első kereskedelmi forgalomban kapható, kétirányú műholdas üzenetküldéssel rendelkező készülékeibe integrálhattuk" – mondta JC Hsu, a MediaTek vezeték nélküli kommunikációs üzletágának vállalati alelnöke és vezérigazgatója. 

Bullitt Satellite Messenger: kétirányú műholdas üzenetküldő szolgáltatás

A Bullitt Satellite Messenger az első 3GPP szabványokon alapuló műholdas NTN vagy közvetlen műholdas kommunikációt alkalmazó üzenetküldő szolgáltatás mobiltelefonok számára***. Az új Cat S75 a MediaTek NTN csipszettel és a Bullitt Satellite Messengerrel fér hozzá a geostacionárius műholdak hálózatához, megfizethető és folyamatos lefedettséget biztosítva nemzetközi szinten. 

Az üzenetek küldéséhez vagy fogadásához, illetve az SOS üzenet műholdon keresztül történő elküldéséhez előfizetésre és NTN-képes készülékre van szükség. A Bullitt Satellite Messenger szolgáltatás segítségével azonban készüléktípustól függetlenül bárki fogadhat üzenetet. Ilyen esetben a fogadó fél SMS-ben kapja meg az üzenetet, és a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással tud válaszolni rá, mely díjmentesen letölthető és használható az App Store-on vagy a Play Store-on keresztül.

A Bullitt Satellite Messenger szolgáltatás előfizetői tizenkét hónapig díjmentesen használhatják az SOS Assist szolgáltatást. Ez a FocusPoint International által üzemeltetett segélyhívó központokhoz biztosít állandó hozzáférést. A közvetlen műholdas kommunikációt biztosító csomagok havi 4,99 eurótól érhetőek el, de egyéb csomagok is igénybe vehetőek. 

 

Cat S75 árazás és elérhetőség

A Cat S75 március elsejétől előrendelhető az Extreme Digital-eMAG oldalán. A készülék március közepétől lesz elérhető, és más partnerekhez is érkezik. A készülék hazai ajánlott kiskereskedelmi ára bruttó 259.990 Ft. A Bullitt Satellite Messenger Essentials szolgáltatási csomag 3 hónapos ingyenes próbaverziója hazánkban is aktiválható, amely havonta legfeljebb 30 közvetlen műholdas üzenetet tartalmaz. 

__________________________

* A közvetlen műholdas üzenetküldéshez Bullitt Satellite Messenger csomag szükséges. A üzenetküldéshez tiszta kilátás szükséges az égboltra. A szolgáltatás lefedettségi térképe elérhető a Bullitt weboldalát.

** Negyedévente Security Maintenance Release (SMR) minimum 3 éven keresztül, további 2 év sürgősségi SMR.. 

***iOS 14 vagy újabb, Android 10 vagy újabb verzió esetén

Vissza