Bemutatjuk a NIKKOR Z DX objektívet

Kütyü Magazin - 2023. május 31.

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

A mindössze (kb.) 135 g tömegű NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 a Nikon Z DX fényképezőgépekkel párosítva egy szuperkompakt, kényelmesen hordozható és rendkívül rugalmas készletet alkot. Az objektív széles, de nem túl széles, 24 mm-es fix gyújtótávolsága 36 mm-nek megfelelő látószöget biztosít teljes képes (FX) fényképezőgépen: a Nikon Z DX fotósok hihetetlenül közel kerülnek a klasszikus 35 mm-es perspektívához, ami kiváló komponálási rugalmasságot kínál, és remekül megfelel tájképek, utcai fotók, portrék és egyebek – valamint videók készítéséhez. 

 

 

Az f/1,7-es maximális rekesszel, a rövid, 0,18 m-es minimális fókusztávolsággal és a nagy, természetes hatású elmosodással lenyűgöző kreatív tulajdonságokat kínál az objektív. A felhasználók könnyen készíthetnek éles felvételeket gyenge fényviszonyok között is, vagy rövidebb záridővel rögzíthetik a mozgást, és valódi mélységérzetet teremthetnek azáltal, hogy a témák kiemelkednek a gyönyörűen elmosott háttérből. Közelik esetén a felhasználók éles felvételeket készíthetnek, amikor az objektív elülső része mindössze 12,4 cm-re van a témától: az f/1,7-es értéknél elérhető kis mélységélességgel kombinálva a téma részleteiről készült fotók és a közeli videofelvételek lenyűgözőek lesznek.

 

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Rendkívül örülünk, hogy az első DX fix objektív csatlakozik a Nikon Z családjához. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 a képminőség és a sokoldalúság közötti ideális egyensúly megtestesítője: tökéletes fix objektív a kreatív hétköznapi fotózáshoz, és igazi előrelépés az általános zoomobjektívekhez képest.”

 

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z DX 24mm f/1.7  

24 mm-es DX tükör nélküli fix objektív: kiváló tájképekhez, utcai fényképezéshez, portrékhoz és sok máshoz. A látószög 36 mm-nek felel meg teljes képes (FX) fényképezőgépen. Kerüljön közelebb, és töltse ki a képet egy témával, vagy maradjon ott, ahol van, hogy bevonja a háttér elemeit, és több kontextussal rendelkező képeket készíthessen.

Nagy fényerejű, f/1,7-es maximális rekesz: a nagyméretű Z-bajonettel kombinálva több fényt enged be: tartsa alacsonyan az ISO-értéket, és készítsen éles felvételeket gyenge fényviszonyok között is, vagy használjon rövidebb záridőt a fényerő feláldozása nélkül.

Nagy, természetes hatású elmosódás: készítsen felvételeket nagy f/1,7-es rekesznyílás mellett, hogy a témák és portrék kiemelkedőek legyenek, vagy hogy a fényképek és videók valódi mélységérzetet kapjanak.

Gyors és néma automatikus élességállítás: a halk léptető motornak köszönhetően.

Éles képek közelről is: a csupán 0,18 m-es minimális fókusztávolság akkor is éles képeket tesz lehetővé, ha csak 12,4 cm-re van a témától.

Remek társ a videózáshoz: a filmesek által kedvelt klasszikus 35 mm-es perspektívát megközelítő fix objektív nagyszerű videózáshoz is. Igazán csendes, és a fókuszlégzés is csökkentve van.

Könnyű, kompakt és védett: tömege (kb.)135 g a könnyű por- és cseppálló kialakítással.* 

Szűrőkkel használható objektív fényellenzővel: a Nikon HN-42 objektív fényellenző segít a szellemképek és a tükröződések megelőzésében fényképezéskor. Továbbá 46 mm-es szűrők csatlakoztathatók a fényellenzőhöz.

 

__________________

* Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Vissza