A TCL installációját A’ Design díjjal jutalmazták

Kütyü Magazin - 2023. július 24.

A TCL, az intelligens technológia egyik vezető vállalata örömmel jelenti be, hogy a világhírű Kevin Chu művésszel közösen megalkotott innovatív, fenntartható művészeti installációja, a TCLGreen elnyerte a Golden A’ díjat a Körforgásos gazdaság és megújuló design 2022-2023 kategóriában.  

A díjnyertes TCLGreen a környezetbarát akciókat szeretné ösztönözni 

A globális #TCLGreen kampányon leleplezett TCLGreen szobor a TCL ESG történetét és az elektromos termékek újrahasznosításának kihívását ábrázolja több mint 1000 leselejtezett áramköri lap kreatív felhasználásával. A fenntartható fizikai, interaktív és metaverzum fúziója az egyedülálló installációban éjszakai megvilágítást biztosítanak a napelemek, melyek a nappal összegyűjtött fényt fényforrássá alakítanak.     

“Nagyon büszkék vagyunk az A’ Design díjra, ami a világ legnagyobb, legrangosabb és legbefolyásosabb nemzetközi dizájn díja” – mondta el Tiago Abreu, TCL Design Innovációs Központjának, az X-Lab igazgatója. “Az innovációt és a technológiát jelképező TCLGreen is megmutatja elkötelezettségünket a nagyszerűség ösztönzése és a zöldebb bolygó iránt. Globális technológiai cégként és felelősségteljes vállalati állampolgárként a TCL régóta támogatja a fenntartható fejlődést az innovatív technológiánkkal és tiszta energiamegoldásainkkal”.    

A dizájn területén az egyik legnagyobb elismerést jelentő A’ Design Award&Competition azokat a legjobb termékeket, projekteket és szolgáltatásokat díjazza, melyek a kitűnő tervezést, technológiát és kreativitást egyesítik. Gyakorlatilag, a Golden A’ Design díjat a kiváló akadémikusok, befolyásos sajtóképviselők és szakértők azoknak a terveknek ítélik oda, amik a példamutató minőséget jelentik a tervezés terén. A TCLGreen idén az egyetlen Golden A’ Design nyertese a Körforgásos gazdaság és megújuló design kategóriának.   

 

A TCL a fenntarthatóságot helyezi vállalkozásának középpontjába 

A TCLGreen kezdeményezés után a TCL bejelentette, hogy még 2030 előtt szeretné a szén-dioxid kibocsátást minimálisra csökkenteni, 2050-ra pedig el akarja érni a szén-dioxid semlegességet. A 2023-as TCL Globális Ökoszisztéma Partneri Konferencián a vállalat bemutatta a karbonsemleges dokumentumok szériáját.     

A technológiai innováción keresztül a TCL folyamatosan zöld termékeket mutat be a piacon, beleértve az Egyesült Államokban már kapható, ENERGY STAR 8.0 tanúsítvánnyal rendelkező 23,8 hüvelykes FHD kijelzőt, ami 45%-kal alacsonyabb energiafogyasztást ért el a hasonló termékekkel összehasonlítva. Európában a TCL az Eco Rating rendszer mobilszolgáltatója, mely egy szigorú értékelési rendszer, ami az eszközök fenntartható teljesítményét vizsgálja, hogy az ügyfelek még tudatosabb döntéseket hozhassanak, illetve elősegíti a szállítók közti körforgásos gyakorlatot.     

Az innovatív megoldások által a TCL Technology 2022-ben összesen 229,53 millió tonna vizet takarított meg, miközben 54,64 millió tonnányi vízforrást és 81.865 tonna hulladékot hasznosított újra. Sőt, a TCL jelentős kötelezettségeket vállalt az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a víz-, áram-, földgáz- és EPS fogyasztásának 2025-ig történő jelentős csökkentésére.  

Fenntartható erőfeszítéseinek támogatásához a TCL bemutatja a #TCLGreen globális kampányt a szeptemberi IFA konferencián, a világ legnagyobb elektromos fogyasztói termékeket cikkeket és háztartási berendezéseket bemutató szakmai kiállításán, ami az ESG utazás újabb fontos mérföldkövét fogja jelenteni.   

Vissza