A TCL három EISA-díjat nyert, többek között az EISA Otthoni Mozi Mini LED TV kategóriában

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 22.

A TCL, a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike, az EISA díjak kapcsán kivételes elismerésekről számolt be. Az audiovizuális innováció területén Európa vezető szervezeteként elismert Expert Imaging and Sound Association (EISA) három különleges díjjal is kitüntette a 98 colos tévék piacvezetőjét. A zsűri ezzel ismerte el a vállalat elhivatottságát, amellyel a kijelzőtechnológiák fejlesztésében újra és újra átlépi a korábbi határokat.

Kivételes saját technológiájáért a TCL az „EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024” címet kapta meg, a TCL QD-Mini LED 4K TV 65C845 modelljének elismeréseként. A zsűri ezzel jutalmazta a televízió versenytársakat felülmúló teljesítményét a legjobb otthoni moziélmény terén. 

A TCL emellett jeleskedett a QLED kategóriában is, két tévéje is rendkívüli elismerést kapott. A TCL QLED TV 55C745 a játékélményt növelő, kivételes fejlesztéseiért „EISA GAMING TV” címet nyert el, míg a TCL QLED TV 98C735 az XL képernyős kategóriában tornyosult a többiek fölé, elnyerve az „EISA GIANT TV 2023-2024” címet.

 

TCL QD-Mini LED 4K TV 65C845 (EISA „HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024”-DÍJ)

Azzal, hogy a TCL 65C845 modellt kapta az „EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024”–díjat, az EISA szakértői komoly iparáig mércét állítottak fel. Döntésükkel megerősítették a kijelzőtechnológia úttörőjeként ismert vállalat pozícióját.

 

„A TCL újra kiaknázta a Mini LED technológiában rejlő lehetőségeket. A C845 sorozat ebben az évben kétszeres zónaszámmal és fejlettebb LED-ekkel, valamint számos egyéb finomhangolással járult hozzá az eredményhez. Így összességben az OLED panelekkel vetélkedő, sőt, néhány kulcsfontosságú területen azokat túlszárnyaló teljesítményt mutat” – összegezte a véleményét a készülékről az EISA zsűrije.

A 65C845 rendkívüli fényerőt biztosít, a 2000 nites csúcsokat is meghaladva HDR lejátszás közben, miközben a full-white level a 800 nitet éri el. A televízió ezért tökéletes választás filmrajongóknak és játékosoknak, kompatibilis a legújabb generációs konzolokkal. A készülék számos hozzáadott funkciót tartalmaz, köztük a Google TV-t, az Onkyo által tervezett hangszórórendszert, valamint az IMAX Enhanced-minősítést.

 

Ez a televízió audiovizuális minőség és szoftverfunkciók tekintetében soha nem látott magasságokat ostromol, biztosítva kiváló teljesítményt, legyen szó bármilyen felhasználási területről. Ugyancsak a rendszer része az AiPQ Processzor 3.0, ez biztosítja, hogy mindig kivételes látvány táruljon a szemünk elé. Emellett a Game Master Pro 2.0, a HDMI 2.1, az ALLM, a 144Hz-es VRR, a FreeSync Premium Pro, a TCL Game bar, a 240Hz-es Game Accelerator és a legújabb HDR-formátumok támogatása (HDR10+, HLG, Dolby Vision, Dolby Vision IQ) révén a legjobb választás arra, hogy igazán élvezhessük a HDR-filmeket, a sporteseményeket és a játékokat.

 

TCL QLED 4K TV 55C745 (EISA „GAMING TV 2023-2024”-DÍJ)

A TCL QLED 4K TV 55C745 a legjobb választás arra, hogy a legújabb generációs konzolokon és számítógépeken játsszunk. Valójában a QLED lenyűgöző színeit, a Full Array Local Dimming kontrasztot és a magas fényerőt kombinálja a legújabb játékfunkciókkal. A Game Master Pro 2.0, az HDMI 2.1, az ALLM, a 144Hz-es VRR, a FreeSync Premium Pro, a TCL Game bar és a 240Hz-es Game Accelerator révén ez a TV a játékélményt a következő szintre emeli.

 

Ennek köszönhetően a TCL 55C745 bármilyen játékforráshoz képes alkalmazkodni. Az AMD FreeSync technológiával zökkenőmentes időtöltést ígér csaknem minden létező frame rate esetében, ezzel pedig a felhasználók a PC- és konzoljátékok világának következő nagy dobását élhetik át.

Ez a készülék nem csak a játékosoknak szól: színkezelése, fényereje, HDR képességei és Full Array Local Dimming együtt egy dinamikus mozis teljesítményt biztosítanak, míg a Google TV felület streaming alkalmazásokat és hangvezérlést ad hozzá az összképhez. Használják bármire, az 55C745 kiváló ár-érték arányt képvisel – mondta az EISA zsűrije.

Mivel több HDR formátum támogatására is képes, legyen szó HDR10+-ról, HLG-ről, Dolby Vision IQ-ról, ez a QLED TV az legjobb választás lehet azoknak, aki a legmagasabb minőséget várják el elfogadható áron.

 

TCL QLED TV 98C735 (EISA „GIANT TV 2023-2024”-DÍJ)

Miután tavaly megnyerték a „BEST BUY LCD TV 2022-2023” díjat az 55 colos modelljükkel, a TCL ismét győzelmet ünnepelhetett, ezúttal az XL kategóriában. A 98 colos QLED TV C735 ugyanis elnyerte a „GIANT TV 2023-2024” címet. A 98 colos képernyők terén piacvezető TCL készülékével megmutatta a nagyméretű képernyők valódi erejét, amik segítenek, hogy valódi mozit varázsoljunk az otthonunkba. A TCL 98C735 valójában egy kiemelkedő QLED 4K szórakoztató központ, ami integrált Google TV-t és kivételes videójáték-teljesítményt nyújt. A képminőségét a korábbinál is magasabb szintre helyezte a Dolby Vision IQ technológia, amely fejlett színábrázolást, megnövelt kontrasztot és magasabb fényerőt biztosít. A mozik minőségi szintjét elérő Onkyo hangrendszer a Dolby Atmosszal kombinálva a hangokat egy többdimenziós térben helyezi el, így a felhasználók közvetlenül az akció közepében találják magukat – legyen szó sporteseményről, tévésorozatról, filmről vagy videojátékról. 

 

Akik a nappalijukat szeretnék otthoni mozivá varázsolni, valamint életnagyságúnál is nagyobb képeket élvezni, azok számára a TCL 98C735 a válasz. A Quantum Dot paneles technológiát használó 98 hüvelykes képernyő betölti a falat, egyszerre képes mélyfeketéket és részletgazdag árnyékokat megjeleníteni, miközben a megvilágított részek is lenyűgözőek, köszönhetően a magas fényerőnek és a local dimming technológiának – nyilatkozott erről az EISA zsűrije.

Legyen szó HDR10-ről, HDR10+-ról vagy Dolby Vision IQ-ról, a HDR filmek elképesztő színekben jelennek meg. A széles betekintési szög és kiváló tükröződésmentes felület biztosítja a moziszerű élményt egy nagyobb nézőközönség számára is.

 

Mi több, a TCL 98C735 teljes kompatibilitást kínál a felső kategóriás játékkonzolok és számítógépek számára, így egy igazán sokoldalú eszközről beszélünk. A Google TV integrációval és a barátságos árral ez a hatalmas képernyő ellenállhatatlan választás azoknak, akik minőségi szórakozást és rendkívüli otthoni moziélményt keresnek.

Az EISA díjainak nyertes televíziói, valamint sok egyéb termék is elérhető a globális piacokon*.

_______________________

* Egyes specifikációk, szolgáltatások és tartalmak országonként vagy régiónként eltérőek lehetnek.  

Vissza