Új okoseszközökkel jelentkezett a Xiaomi

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 27.

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

Minden viseléssel egyre okosabb: Xiaomi Watch 2 Pro

A Wear OS alapú Xiaomi Watch 2 Pro nemcsak okos és hatékony, hanem stílusos is. A villámsebes működést hosszú üzemidővel és továbbfejlesztett kijelzővel kombinálja. Az okosórát úgy tervezték, hogy megfeleljen az egészséges és sportos életmódot szerető felhasználók igényeinek.

A Xiaomi Watch 2 Pro egyik fő előnye, hogy a Google népszerű alkalmazásait futtatja, így a Google Wallet-et, a Google Térképet és a Google Asszisztenst is, a számos egészségügyi és sporttevékenységet monitorozó funkciója mellett. A Google-el való kollaboráció még több konnektivitásra, az egyedi igényeket jobban kiszolgáló és a mindennapok hatékonyságát tovább növelő funkciók használatára ad lehetőséget, vagyis az okosóra tulajdonosai a korábbi verzióknál is jobb felhasználói élményre számíthatnak.

A Xiaomi Watch 2 Pro-t az újgenerációs Snapdragon W5 + Gen 1 hordozható eszközökben használatos platformmal látták el – ez a garancia gyors és kivételesen energiahatékony működésre. Az óra LTE konnektivitással rendelkezik, így probléma nélkül csatlakozik a felhasználók okostelefonjaihoz.

Akik szeretnek rendszeresen sportolni, nagyra értékelik majd a kétsávos GNSS modul nyújtotta pontosságot, amely a gyakorlatok nyomon követésében nyilvánul meg. Több mint 150-féle sporttevékenység követésére van mód: a Xiaomi Watch 2 Pro részletes elemzést és statisztikákat nyújt a sportteljesítményről. Az eszköz az alvás minőségét is elemzi: feltárja milyen fázisok jellemzik az alvással eltöltött órákat, ami segíthet a megfelelő döntéseket meghozni az egészségesebb életmód érdekében. 

A Xiaomi Watch 2 Pro stílusos megjelenésű, tartós, rozsdamentes acél burkolatot kapott, a hozzá tartozó óraszíj pedig luxust idéző bőrből, vagy erős fluorgumiból készült. A nagyfelbontású, 1.43"-os AMOLED kijelző pereme forgatható, és egy koronagomb is helyet kapott rajta. A felhasználó ezt forgatva navigálhat a funkciók között, és választhat a több mint 20 előre telepített óralap közül. Az órát a több színben elérhető szíjakkal tehetjük még egyedibbé.

Stílusosan sportos: Xiaomi Smart Band 8

A Xiaomi Smart Band 8 a Xiaomi legújabb okoskarkötője. Az eszköz több mint 150 sportmódot ismer, vagyis a felhasználójának bőven van miből válogatnia, ha szeretné pontosan nyomon követni a sporttevékenységét. Az okoskarkötő az aktivitásokat valós időben figyeli, miközben különböző statisztikákkal szolgál. A futás szerelmesei a „Pebble” módban egy cipőcsathoz is rögzíthetik az eszközt, így az a részletes futási adatok mellett még a futó testtartásáról is értékes információkat fog nyújtani. 

A Xiaomi Smart Band 8 folyamatosan figyeli az egészségi állapotot leíró adatokat is: méri az egész napos véroxigénszintet, a pulzusszámot, az alvásminőséget, sőt még a női menstruációs ciklust¹ is követi, amit előre is jelez. Ennek a holisztikus megközelítésnek köszönhetően az eszköz használói átfogó képet kapnak az egészségi állapotukról. 

Az új okoskarkötő Apollo 4 Blue Lite chipkészletet kapott, ami rendkívül sebesen működteti az eszköz funkcióit. A továbbfejlesztett 190mAh-es akkumulátor akár 16 napon át is képes egyetlen töltéssel üzemben tartani a karkötőt. Az új gyorstöltési funkció révén mindössze egy óra alatt teljesen fel lehet tölteni az eszközt – vagyis kevesebb várakozási idő és több használat jut a Xiaomi Smart Band 8 használóinak. 

Az új okoskarkötő 5ATM fokozatú vízállósággal rendelkezik, így a legkülönfélébb körülmények között és tevékenységekre is használható. A 1,62"-os, nagy felbontású AMOLED kijelző alakja egy versenypályára emlékeztet, amit CORNING GG3 üvegborítás és fémbevonatos NCVM keret véd. A készülék arany (Gold) vagy grafitfekete (Graphite Black) színekben kapható.

A Xiaomi Smart Band 8 több mint 200 előtelepített óralappal érkezik, amelyek között játék-tematikájú dizájnok is vannak. A felhasználók ezekkel az eszköz megjelenését a hangulatukhoz és az egyéni stílusukhoz igazíthatják. Az új, gyorsan kioldható szíj többféle változatban érhető el anyag és forma szerint: van bőrből fonott, kockás, kettős szíjból és rozsdamentes acél láncszemekből gyártott változat is. Ez a változatosság a garancia arra, hogy a karkötő mindig az adott alkalomhoz illő külsőt ölt, s akár diszkrét megjelenésű medálként is viselhető társasági összejöveteleken.

  

Árak és elérhetőség:

A Xiaomi Watch 2 Pro várhatóan novembertől, a Xiaomi Smart Band 8 pedig várhatóan október elejétől lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi Watch 2 Pro két változatban érkezik:

● e-SIM verzió, mely 129.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható

● Bluetooth verzió, mely 109.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható

A Xiaomi Smart Band 8 pedig 19.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható.

Vissza