Klasszikus, mégis modern dizájnú Huawei okosóra-modellek akár két hetes üzemidővel

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 28.

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

Megérkezett Magyarországra a Huawei legújabb okosórája, a HUAWEI WATCH GT 4. A legfrissebb modell a gyártó új, „Fashion Forward” („Előremutató Stílus”) koncepciójának képviselője, amely a viselhető okoseszközök terén egyesíti a csúcstechnológiát és a divatot. 

Megújult klasszikus: hagyományos, kézműves kivitelezés és modern trendek 

A HUAWEI WATCH GT 4 merész stílusbeli előrelépéssel és új dizájnelemekkel érkezik a klasszikus GT-sorozathoz képest, miközben megtartja elődei modern esztétikáját. Az óra kétféle változatban kapható: a 46mm-es modell látványos, nyolcszögletű kialakítással, erős és robusztus külsővel, a 41mm-es modell pedig karcsú, elegáns külsővel büszkélkedhet, amely leginkább impozáns ékszerekhez hasonlítható. 

A sokoldalú okosóra-modell kiválóan illeszkedik a különböző stílusokhoz, személyiségekhez és alkalmakhoz, legyen szó sportolásról, szabadidős programról vagy elegáns eseményekről. Összesen öt különböző színben kapható: a 46mm-es változathoz rozsdamentes acélszíj, fekete fluoroelasztomer szíj és zöld vászonszíj közül választhatnak a felhasználók, a 41mm-es változat esetében rozsdamentes acélszíj, valamint az ékszerek ihlette aranyszínű milánói szíj és fehér bőrszíj érhető el. Emellett az óra számlapja ízlés szerint testreszabható, köszönhetően a több mint 25 ezer óralapnak.

 

Alvás közbeni légzésfigyelés és továbbfejlesztett cikluskezelés

A HUAWEI WATCH GT 4 az egészségtudatos életmód szerves részévé teszi az okos technológiát , és olyan fontos funkciókkal újít, mint a fotopleizmográfia (PPG) alapú szívritmuszavar-elemzés, a 3.0 menstruációs cikluskezelés és az alvás közbeni légzésfigyelés, amelyeket a továbbfejlesztett TruSeen 5.5+ technológia működtet.

A WATCH GT 4 modellt továbbfejlesztett TruSeen 5.5+ egészségfigyelő technológiával szerelték fel, amely a gyártó saját deep learning módszerén alapuló többcsatornás jelerősítő algoritmust tartalmaz. Ennek eredményeként a felhasználók akár 30 százalékkal pontosabb értékeket kapnak szívük állapotával kapcsolatban még intenzív mozgással járó tevékenységek (például futás, ugrókötelezés) közben vagy alacsony hőmérsékletű környezetben is.

A továbbfejlesztett TruSleep 3.0 technológia – amely magában foglalja az alvás közbeni légzési rendellenességeket szűrő légzésfigyelés funkciót – átfogó képet ad a felhasználók alvási ciklusairól, és segíti őket alvási szokásaik módosításában. Emellett az okosórában a 3.0 menstruációs cikluskezelés is helyet kapott, amely intelligensen elemzi a felhasználó fiziológiai mutatóit – például az alvás közbeni pulzusszámot, a bőrhőmérsékletet, légzésszámot stb. –, hogy előre jelezze a menstruációs időszakokat. Ez a technológia mintegy 15 százalékkal nagyobb pontosságot nyújt a menstruáció első napjának előrejelzésében, mint az iparág átlagos okosórái, és hasznosnak bizonyulhat azok számára, akik rendszertelenebb ciklusokkal rendelkeznek. 

 

Új fitnesz funkciókkal bővült a WATCH GT 4

A továbbfejlesztett Tevékenységgyűrű funkció megjeleníti a napi fitneszstatisztikát (elégetett kalóriák, edzés időtartama és állva végzett aktivitások), így a felhasználók naprakészek maradhatnak napi aktivitásukkal kapcsolatban, és feltölthetik a gyűrűket. Ha az óra viselője mindhárom gyűrűt teljesíti a nap folyamán, éremmel jutalmazza az app. Emellett az okosóra több mint 100 sportolási módot nyújt, újdonságként pedig elérhető a futball, az evezés, a kosárlabda és az e-sport is.

A HUAWEI WATCH GT 4 okosórán mutatkozik be a Maradjon Fit kalóriakezelő alkalmazás is. Az új applikáció valós idejű egészségügyi adatok  felhasználásával segíti a felhasználókat kalóriabevitelük kezelésében, valamint a célsúlyhoz igazodó ajánlásokat ad.

Ezenfelül a továbbfejlesztett kétsávos, ötrendszerű, nagy pontosságú GNSS akár 30 százalékkal**  javítja a helymeghatározási pontosságot a korábbi HUAWEI WATCH GT 3 verziókhoz képest, még abban az esetben is, ha az órát viselő személy olyan helyeken fut, ahol a jelvételt gátolhatják az épületek.

Akár két hetes üzemidő és új kényelmi funkciók

Az okosóra a felhasználók kényelmét és életstílusát új frissítésekkel, funkciókkal könnyíti meg, ilyen például a vadonatúj kezelőfelület és a gyors üzenetküldési lehetőség, valamint lehetővé teszi harmadik feles appok kezelését többek között a zenelejátszáshoz és a navigációhoz, de a sportolás során elért eredményeket is szinkronizálhatjuk a Strava vagy Komoot felületére, ezeket a Huawei Egészség alkalmazáson keresztül.

A HUAWEI WATCH GT 4 46 mm-es változata akár 2 hetes, 41 mm-es verziója pedig akár 7 napos akkumulátor-üzemidőt biztosít a felhasználóknak, valamint kompatibilis iOS és Android készülékekkel egyaránt. 

Elérhetőség, ár 

A 46 mm-es WATCH GT4 fluoroelasztomer szíjas verziója 99.990 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron, rozsdamentes acél szíjas változata 139.990 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron, a 41 mm-es WATCH GT4 fehér bőr szíjjal 99.990 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron, milánói arany szíjjal 119.990 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron, rozsdamentes acél szíjjal 149.990 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron érhető el az Huawei kereskedelmi partnereinél és a webáruházakban. 

A nagyközönségnek személyesen is lehetősége lesz megtekinteni, kipróbálni a WATCH GT 4-et az október 7-én, reggel 10 órakor kezdődő termékbemutató eseményen a budaörsi MediaMarkt áruházban. Ráadásul aki az okosórát a rendezvény alatt vagy október 1. és 6. között a MediaMarkt bármelyik áruházában vagy webáruházában megvásárolja, két ajándék közül választhat a készlet erejéig.

____________________

*Ez a termék nem orvosi eszköz; ezért a mért adatok és eredmények csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául

**Az adat a Huawei laboratóriumi tesztjeiből származik, a HUAWEI WATCH GT 3-mal összehasonlítva.

Kulcsszavak: Huawei, okosóra
Vissza