PC sem kell a legújabb LG monitorokhoz

Kütyü Magazin - 2023. november 18.

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb, 32SR50F és 27SR50F modellekből álló LG SMART monitorcsaládját. A sokoldalú 31,5 és 27 hüvelykes monitorok különlegessége, hogy egyáltalán nem igényelnek számítógépes kapcsolatot. A valósághű színeket és erős kontrasztot garantáló, fejlett IPS kijelzőkkel felszerelt LG SMART monitorok az LG webOS 23 platformjával érkeznek, amely kényelmes megoldást jelent a távoli munkavégzéshez, illetve műsorok, sportközvetítések és zenék streameléséhez.

Az LG SMART monitorok szórakozásra és munkavégzésre egyaránt alkalmasak, hiszen nagy teljesítményű IPS kijelzővel és HDR 10 támogatással érkeznek. A konferenciahívások, a munka, de még a böngészés is élménnyé válik az élénk, pontos megjelenítésnek köszönhetően, amely szinte életre kelti a tartalmakat. A 27 hüvelykes modell három oldalán szinte teljesen kávamentes, ami amellett, hogy elegáns és minimalista megjelenést kölcsönöz a monitornak, az elmélyülést is segíti a képi tartalmakban.

 

 

A webOS 23 rendszerrel felszerelt LG SMART monitorok maximális kényelmet garantálnak. A 32SR50F és 27SR50F modelleken gyorsan és kényelmesen hozzáférhetők a különféle streaming alkalmazások*, a kezdőlapon a felhasználók személyre szabott film-, sorozat-, zeneajánlásokat kaphatnak**, a sportrajongók pedig ún. sportkártyákkal követhetik kedvenc csapataik eredményeit és soron következő meccseit.  Az LG szolgáltatása nem csak elmenti a felhasználó kedvenc sporteseményeit és csapatait, de értesítést is küld a közelgő mérkőzésekről, naprakész menetrendet állít össze a releváns közvetítésekről, és a csapathoz köthető statisztikákat is megjeleníti. A webOS 23 platformon elérhető az LG Mood Music funkció is, amely személyes DJ-ként a felhasználó zenei preferenciái alapján lejátszási listákat állít össze.*** 

 

Az otthonról dolgozók számára kifejezetten praktikus megoldást jelentenek a SMART monitorok, hiszen beépítve kínálják az LG Home Office szoftverét. A megoldással gyorsan és kényelmesen, a monitorról érhetők el olyan, a hatékony munkát segítő programok, mint a Microsoft 365 vagy a Google Calendar****. Az LG monitorai nagyban megkönnyítik a munkafolyamatokat azzal, hogy használatukhoz nincs szükség közvetlen számítógépes kapcsolatra – a kijelzőkre bármilyen okoseszközön megjelenített tartalom tükrözhető az AirPlay 2 és Miracast funkciókkal. Az új monitorok ráadásul akár az okosotthon-központ szerepét is betölthetik: az LG ThinQ Home Hub megoldással a felhasználók egy felületről felületről felügyelhetik és vezérelhetik otthoni készülékeiket. A ThinQ alkalmazáson keresztül a 32SR50F és a 27SR50F képes csatlakozni különböző IoT-kompatibilis háztartási eszközökhöz, például hűtőszekrényekhez és mosógépekhez.

 

„Az LG SMART Monitor sorozatot kifejezetten úgy alkottuk meg, hogy eleget tegyen a felhasználók személyes preferenciáinak és egyedi igényeinek" – mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT-termékekért felelős vezetője. „A LG a jövőben olyan új SMART monitorok bevezetését tervezi, amelyek még változatosabb igényeknek felelnek majd meg."

 

Az új LG SMART monitorok a tervek szerint Észak-Amerika, Európa, Ázsia, a Közel-Kelet és Dél-Amerika kulcsfontosságú piacain lesznek megvásárolhatók. Kereskedelmi forgalmazásuk az Egyesült Államokban, idén novemberben kezdődik meg.***** 

_________________

*Az LG webOS 23 okosplatformon elérhetők az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix, az Amazon Prime Video, a Disney+ és a YouTube. A webOS-en elérhető streaming-alkalmazások egy része előfizetést igényel. Az egyes streaming-alkalmazások elérhetősége országonként eltérő lehet.

**A funkció csak az Egyesült Államok piacán értékesített modellekben érhető el.

***A funkció a bejelentkezést és az előnyben részesített csapatok rögzítését követően érhető el.

****Külön bejelentkezés szükséges a programba.

*****A rendelkezésre álló modellváltozatok országonként eltérőek lehetnek.

Kulcsszavak: monitor, LG Electronics, LG
Vissza