A Xiaomi bemutatta az újgenerációs Leica optikával ellátott Xiaomi 14-et

Kütyü Magazin - 2024. február 26.

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltechnológiai innovátora Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a "Human X Car X Home" intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját. 

A Xiaomi és a Leica 2022-ben tette hivatalossá az együttműködését, amelyben a felek arra vállalkoztak, hogy közös erővel újítják meg a mobil képalkotási iparágat. A Xiaomi azóta is elszántan dolgozik azon, hogy minden egyes új termékcsalád megjelentetésével újrafogalmazza a szektor normáit. A Leica Summilux optikával ellátott Xiaomi 14 készülékek a két vállalat együttműködésének csúcstermékei. Ezek a készülékek mutatják meg igazán, mire képes a Xiaomi eddigi legfejlettebb optikai rendszere, amely a tervezés tekintetében is a prémium kategória csúcsait ostromolja, és arra hivatott, hogy megszilárdítsa a Xiaomi pozícióját a mobil képalkotás egyik vezető innovátoraként.

Az eseményen a Xiaomi egyéb termékeket is bemutatott: a Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tabletet, a Xiaomi Watch S3 és Xiaomi Watch 2 okosórát, a Xiaomi Smart Band 8 Pro okoskarkötőt, amelyek hamarosan szintén megjelennek a boltokban.

 

 

Xiaomi 14 Ultra: prémium képalkotás, egyedülálló teljesítmény, innovatív dizájn

A Xiaomi 14 Ultra a hagyományos fényképezőgépekből merített inspirációt, ezért alkalmaz különleges, kör alakú kamerarendszert, amely szépen belesimul az áramvonalasan kialakított hátlapba. A készülék két színváltozatban lesz kapható: Black és White.

A Xiaomi 14 Ultra a robusztus Xiaomi Guardian Structure köré épült, amely egy nagy ellenálló-képességű alumínium keretből, nano-technológiával előállított Xiaomi vegánbőrből és a Xiaomi Shield Glass-ból áll. Mivel egyetlen alumínium darabból áll, a Xiaomi Ultra 14 kerete 1,38-szor erősebb elődjénél. A Xiaomi által újonnan kifejlesztett nano-technológiás vegánbőr pedig még vékonyabb, még könnyebb a korábban alkalmazott anyagoknál, miközben hatszorta kopásállóbb. A Xiaomi Shield Glass, amely az innovatív All Around Liquid Display technológiára épül, újraértelmezi a kijelző fogalmát azzal, hogy minden oldalon és a sarkokban is íves, így egyesítve a lapos kijelző látványát a tapinthatóan finoman ívelt élekkel. Az elragadó képminőségről a Xiaomi által alkalmazott, elképesztő, 3200 x 1440-es felbontású, C8 WQHD+ 6.73" AMOLED kijelző gondoskodik, amelynek pixel sűrűsége 522 ppi, a frissítési rátája pedig 1-től 120 Hz-ig terjed. És hogy a beláthatóság napfényben is tökéletes legyen, a kijelző fénysűrűsége 3000 nites.

A Xiaomi 14 Ultra egy professzionális, négy tagból álló kamerarendszert kapott, figyelemre méltó, 12 mm-től 120 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal. Főkamerája ƒ/1,63-től ƒ/4,0-ig terjedő, fokozatmentesen változtatható rekesznyílással rendelkezik, ami a legkülönfélébb helyzetekben is megfelelő expozíciót biztosít. A készülék ultranagy, 1 hüvelykes LYT-900 érzékelője akár 14EV dinamikatartománnyal garantálja a kiemelkedő képminőséget még kihívást jelentő környezetben is. A négykamerás szettet a Leica 75 mm-es lebegő telefotó kamerája, a Leica 120 mm-es periszkópos kamera, és a Leica 12 mm-es ultraszéles látószögű egysége teszi teljessé.

 

 

A Xiaomi 14 Ultra mind a négy kamerája 8K felbontású videókat képes forgatni, 30 fps (képkocka/mp) sebességgel, ami példátlan az iparágban. A Leica optika és az 50 megapixeles szenzor egyedülálló élességű 8K videókat képes előállítani, amelyeket kiválóan lehet utólag szerkeszteni. A főkamera támogatja a 4K felbontású 120 fps sebességű és az ötszörös lassítású videófelvételeket is. Mindezeken túl, 4K felbontás, 60 fps sebesség mellett teljeskörű zoomolásra is képes. A készülék támogatja a Dolby Vision️ felvételt 4K és 60 fps sebességnél, sőt ilyen paraméterek mellett képstabilizációt is kínál. Egy extra mikrofon is került a készülékbe, így összesen 4 mikrofon szolgálja ki a telefont, amelyek térhatású és egy pontra irányított hangfelvételeket egyaránt képesek készíteni. 

A tökéletes videóforgatás érdekében, az új Filmes mód a mozifilmekből ismert funkciókat biztosít, mint például a 2,39:1 képarány és a 180 fokos szabály, amelyek a videóknak a mozifilmekre jellemző hangulatot kölcsönöznek, a mozgásokat a filmekből ismerős finom elmosódással ábrázolják. A vadonatúj MasterCinema 10 bites Rec.2020 formátumban kódolja a HDR videókat, hogy nagyobb részletgazdagságot érjen el. Kiválóan képes rögzíteni a csúcsfényeket és árnyékokat, felülmúlva a korábbi 8 bites BT.709 szabványt, különösen HDR képernyőkön. A Rendezői (Director) mód professzionális interfészt kínál fejlett paramétervezérléssel és naplóformátumú rögzítéssel, ami az utómunkát könnyíti meg. A Xiaomi 14 Ultra-hoz külső monitorként más Xiaomi eszközök, például az új Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, párosíthatók, ami tovább fokozza a felhasználói élményt.

 

 

Xiaomi 14: Kompakt méret, kiváló képminőség, kompromisszummentes felhasználói élmény

A Xiaomi 14-et úgy alkották meg, hogy egy mindennapi társ legyen: mindössze 152.8mm x 71.5mm x 8.20mm méretű. Finoman ívelt hátlapja biztosítja a kényelmes fogást. A minimalista formatervet azzal érték el, hogy a hangszórót a kijelzőbe helyezték, az infravörös port pedig a hátsó kamerák mellett kapott helyet, így a készülék felső és oldalsó keretei a letisztultság benyomását keltik. Az ultravékony káva legyártásához fejlett FIAA technológiát használtak, így sikerült a panel áramköreit a kijelzőn belül integrálni. Az eredmény egy nagyon vékony, 1,71 mm-es alsó káva lett, ami azonnal megragadja a tekintetet.

A Xiaomi 14 összetett három kamerából álló kamerarendszerrel rendelkezik, amely 14-től 75 mm-ig terjedő fókusztartománnyal kínál remek fotózási élményt. A Xiaomi 14 főkamerája Leica Summilux optikai lencsét kapott, amelynek legnagyobb rekesznyílása ƒ/1.6. Ezt egészíti ki a Light Fusion 900 képszenzor és az akár 13,5 EV dinamikatartomány. A Leica 14 mm-es ultraszéles kamerájának felbontását 50 MP-re emelték, de a rendszer része egy 75 mm-es, a szakma által igen nagyra tartott, lebegő teleobjektív is, melynek minimális fókusztávolsága mindössze 10 cm. 

Ami a képmegjelenítést illeti, a Xiaomi 14 egy lenyűgöző 6,36"-es CrystalRes AMOLED 1.5K (2670 x 1200) kijelzővel dicsekedhet. Ennek pixelsűrűségét is megnövelték 460 ppi-re, így a részleteket is káprázatos élességgel ábrázolja. A kiemelkedő 3000 nites maximális fénysűrűségnek köszönhetően a színek élénkek, a látvány pedig még verőfényes napsütésben is remekül kivehető. Mindezeken túl, a kijelző képfrissítési rátája 1 és 120 Hz között váltakozik, így lehet szó bármilyen tevékenységről – böngészés, olvasás, játék – a telefon gördülékenyen, gyorsan, nagy reszponzivitással jeleníti meg a tartalmakat. 

 

Egyedülálló teljesítményt nyújtó, kompromisszumoktól mentes hardver 

A Xiaomi 14 sorozat a legmodernebb processzorokat, továbbfejlesztett hűtési technológiát, még hosszabb akkumulátor üzemidőt kínál, amelyek összességében kimagasló felhasználói élményt biztosítanak. 

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra meghajtásáról az iparágvezető Snapdragon️ 8 Gen 3 Mobile Platform gondoskodik, amely a sorozat elődjét a teljesítményt tekintve 32%-kal múlja felül, miközben 38%-kal kevesebb energiát fogyaszt. A Xiaomi 14 sorozatot Qualcomm FastConnect 7800 chipkészlettel látták el, amely a Wi-Fi 7-nek is kiemelkedő, 320MHz-es kapacitást biztosít. A Xiaomi 14 Ultra egy lépcsőfokkal a High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link fölé lépett, az elérhető legszélesebb csatornát és a legalacsonyabb késleltetést biztosítva, amivel forradalmasította a több eszköz között létesített, nagysebességű konnektivitást. 

Mindkét készülék megkapta a Xiaomi IceLoop hűtőrendszerét, így egyedülállóan hibamentesen működnek és a legnehezebb feladatokkal is könnyen megbirkóznak, mint amilyen a videófelvételek készítése, a digitális fotográfia, a valós-idejű MI-szolgáltatások működtetése, és az intenzív játék. A Xiaomi 14 Ultra az új Xiaomi Dual-Channel IceLoop rendszerrel szintet lépett. Ez egy második, dedikált hőcsatornát is biztosít kifejezetten a kameramodul számára, hogy a fotózás és a videófelvétel minden eddiginél gördülékenyebben menjen. 

Ami az akkumulátort és a töltést illeti, a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra készülékek Xiaomi Surge akkumulátor kezelő rendszert kaptak, amely garancia az egésznapos, megnövelt üzemidőre. A Xiaomi 14 energiaellátásáért egy 4610mAh-s akkumulátor felel 90W HyperCharge gyorstöltéssel, illetve 50W-os vezeték nélküli töltéssel. A Xiaomi 14 Ultra-t egy nagy 5000mAh-es akkumulátor működteti, amelyhez egy 90W-os hipertöltő és a legújabb 80W-os, vezeték nélküli, turbótöltés tartozik. 

A Xiaomi HyperOS az intelligens ökoszisztéma jövője

Xiaomi 14 sorozat a Xiaomi HyperOS elnevezésű, csúcsminőséget képviselő operációs rendszerrel együtt érkezik, amely az elmúlt hét év fejlesztői munkájának a gyümölcse. Ezt, a felhasználót a középpontba állító rendszert a „Human X Car X Home” okos ökoszisztéma részeként alkották meg, négy fő célra koncentrálva: teljesítményoptimalizáció, eszközök közötti intelligens kapcsolat, proaktív intelligencia és teljeskörű biztonság. A Xiaomi HyperOS révén a Xiaomi 14 sorozat készülékei egy késleltetésmentes és egyszerűen működő operációs rendszert nyújtanak a felhasználóknak, amely továbbfejlesztett fájlkezelőt és memóriakezelő képességeket, újratervezett grafikus alrendszereket, megújult felhasználói felületet, eszközök közötti zökkenőmentes kapcsolatot, valamint fejlett kiberbiztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál. 

 

 

A Google Fotókkal való integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságos csatornákon keresztül tölthessék fel ide fotóikat és videóikat a Xiaomi Galérián belül. A felhasználók ezen kívül könnyedén megtekinthetik és szerkeszthetik, valamint meg is oszthatják a Google Fotókkal szinkronizált tartalmaikat, ugyancsak a Xiaomi Galérián  belül maradva. Ez a funkció a nemzetközi piacokon 2024 tavaszán válik elérhetővé a Xiaomi készülékein.

A Xiaomi 14 sorozat nagyban támaszkodik a legmodernebb, mesterséges intelligencia alapú megoldásokra, amelyek szintén részei a Xiaomi HyperOS operációs rendszernek, és okosfunkciók széles választékával könnyítik meg a felhasználók mindennapi életét. A nagy MI-alapú modellek több rendszeralkalmazásba is beépültek, és könnyen használható, intelligens szolgáltatásokat kínálnak. Az MI Feliratozás funkció például valós időben feliratozza az élőbeszédet egy videó-hívás közben. Az MI Album Search az élő, természetes beszédet feldolgozva teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy megkeressék a fotóikat a gyűjteményükben – csak meg kell adniuk, hogy mit keresnek. Az MI Portré fejlett algoritmusokat használ ahhoz, hogy meglévő képekből egy teljesen új portréképet állítson elő. Az MI Kiterjesztés (Expansion) szintén meglévő képi elemekből építkezve állít elő új, kreatív tartalmakat.

A proaktív intelligencia is a Xiaomi céljai között szerepel, amelyet a vállalat a Xiaomi HyperMind segítségével kíván elérni. Ez azt jelenti, hogy a készülék képes magától „kitalálni” a felhasználó igényeit és ezekre válaszreakciókat ad. A Xiaomi HyperMind a készülékek azt a képességét használja ki, amellyel négy alapvető dolgot képesek nyomon követni: a környezetükben bekövetkező változásokat, a látható és hallható dolgokat, és a felhasználójuk magatartását. Ezekből tudnak következtetni a felhasználó preferenciáira, és tudnak alkalmazkodni annak igényeihez. Például, ha a felhasználó időről-időre felgyújtja a villanyt a nappaliban, azzal egyidőben, hogy kinyitja az ajtó okos-zárát, a Xiaomi HyperMind egy idő után automatikusan el fogja indítani a világítást a szobában, mihelyt felismerte ezt a felhasználói szokást, és miután ehhez a felhasználó is hozzájárult.   

Tavaly október végén jelentette be a Xiaomi, hogy teljesen megújítja a vállalati stratégiáját. Ennek értelmében a Xiaomi „okostelefon és AIoT platform” fejlesztőből „emberközpontú okoseszköz, -autó és -otthon” (Human x Car x Home) fejlesztővé alakul át, ezzel pedig az autók a Xiaomi stratégiájának egy új és meghatározó komponensévé váltak. A Xiaomi 14 megjelenésével egyidőben ezért a vállalat több más IoT eszközt is bemutatott, többek között a Xiaomi SU7 elektromos autót is. Az összes eszközt a Xiaomi HyperOS működteti és köti össze. Az új termékek tovább erősítik a Xiaomi vezető szerepét a technológiai innováció terén. A portfólió bővülése aláhúzza a Xiaomi rendíthetetlen elkötelezettségét az innováció és a kivételes felhasználói élmények megteremtése iránt. 

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, nagy ötletek, még nagyobb képernyőn 

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tabletet úgy alkották meg, hogy képes legyen megfelelni a legszigorúbb hatékonysági elvárásoknak, ezért egy nem mindennapi kijelzőt és a felhasználói élményt fokozó funkciókat kapott. Az eszközt egy 12,4 hüvelykes, 144 Hz képfrissítési rátával rendelkező, 3:2 oldalarányú, 3K kijelzővel látták el. A tabletet ezért kényelmes olvasni, és azon keresztül szórakoztató tartalmakat megtekinteni, így mind a munkához, mind a kikapcsolódáshoz kiválóan alkalmas. Az eszköz képmegjelenítési minőségéhez járul hozzá a megnövelt, 3048 x 2032-es felbontás és az ugyancsak meggyőző, az egy hüvelyknyi területre eső 294-es pixelsűrűség (PPI). A kép ezért kristálytiszta és éles, ami jól jön szövegek olvasása, nagyfelbontású képek szerkesztése, vagy éppen játék közben. A 10 000 mAh-es, erőteljes akkumulátorral felszerelt, ultragyors 120W HyperCharge funkcióval kiegészített készülékkel a felhasználók a hosszabb akkumulátor élettartam mellett rövidebb töltési időt is élvezhetnek.

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 villámsebesen, hatalmas teljesítményt felmutatva működik a 4nm-es Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platformnak köszönhetően. Ez a hardver a Xiaomi HyperOS-szel párosulva teszi képessé a Xiaomi Pad 6S Pro-t arra, hogy három forradalmian új funkciót futtasson. Ezek a Home screen+, a Cross-device kollaboráció, valamint a Xiaomi Smart Hub, amelyek új szintre emelik az interkonnektivitást. A Home Screen+ lehetővé teszi a felhasználónak, hogy kapcsolatba lépjen az okostelefonjával közvetlenül a tablet interfészén keresztül, így a tableten válaszolhat SMS-ekre és hívásokra. A Cross-device Notes applikáció funkciója az okostelefonok kamerájával lép kapcsolatba, így a felhasználó közvetlenül tud képeket beágyazni a tableten futtatott jegyzeteibe és dokumentumaiba, könnyedén állítva elő szemet gyönyörködtető anyagokat. Az irányító központ – a Xiaomi Smart Hub – összesen legfeljebb hét eszközhöz, Xiaomi AIoT termékekhez, tud kapcsolódni egyidőben, így a hálózat mindig kényelmesen hozzáférhető. Az Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 az állományok megosztását az NFC-re épülő „Tap to Share” funkcióval teszi még egyszerűbbé és gyorsabbá, ezzel is fokozva a felhasználói élményt. Akik tartalmakat szeretnének előállítani, a Kamera applikáció Rendező (Director) módját fogják elővenni, amely a tabletet egy professzionális vezérlő eszközzé alakítja át, közvetlenül kapcsolódva az okostelefonhoz, így a fontos pillanatokat kimagasló minőségben és könnyedséggel lehet majd megörökíteni.

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4-et egészíti ki a sokoldalú Xiaomi Focus Pen és a Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az eszköz egy valódi, hordozható munkaállomássá alakuljon át. A Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard először tartalmaz érintőpadot is – ennek segítségével a felhasználók könnyebben tudnak fájlokat kiválasztani, és például videókat nagy precizitással szerkeszteni. Az újratervezett Xiaomi Focus Pen nem kevesebb, mint 8192 különböző nyomásérzékelési szintet különböztet meg, a mintavételi rátája pedig 240 Hz-es, ami lehetővé teszi azt az egyedülálló írási élményt, amit az eszköz kínál. Az érzékenységét tovább fokozza az ultraalacsony, mindössze 5 ms-os késleltetés, ami érezhető különbséget jelent a korábbi változatokhoz képest. Egy többfunkciós Spotlight gomb is került az eszközre, amely a Xiaomi Focus Pen-t az íráson túlmutató funkciókra is képessé teszi – például a gyors képrögzítéshez, jegyzeteléshez nyújt segítséget, anélkül, hogy a kreatív folyamatot meg kellene szakítani.

Hazai árak és elérhetőségek, promóciós ajánlatok: 

A Xiaomi 14 három színváltozatban lesz elérhető: Black, White, Jade Green 

A Xiaomi 14 Ultra két színváltozatban lesz elérhető: Black, White

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 egy színváltozatban lesz elérhető: Graphite Gray

A Xiaomi 14 12GB+512GB tárhelyváltozatban, 399.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható március 1-től a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi 14 Ultra 16GB+512GB tárhelyváltozatban, 599.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan április elejétől a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül 

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 várhatóan áprilistól lesz elérhető a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül. 

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra négy generációnyi Android rendszerfrissítést, valamint 5 évnyi biztonsági frissítést kínál. Mindkét készülék felhasználói hat hónapig jogosultak a 100GB Google One felhő igénybevételére fájlok tárolásához, és 3 hónapon át használhatják ingyen a YouTube Premium szolgáltatást, így reklámok nélkül élvezhetik a YouTube és YouTube Music app tartalmait. 

Xiaomi 14 okostelefon vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Instant Photo Printer 1S Set-et kapnak a vásárlással egyidejűleg a promócióban résztvevő partnereknél a promóciós időszak alatt (2024. március 1-17., vagy a készlet erejéig).*

*A promóció részleteiről és az akcióban résztvevő partnerekről a xiaomiofficial.hu weboldalon olvashatnak a későbbiekben.

A Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Ultra eszközök prémium kijelzőcsere garanciával rendelkeznek.

A 2024. március 1. és 2025. február 28. között a résztvevő partnerek online áruházaiban (webshopjaiban) vagy kereskedelmi üzleteiben Magyarországon vásárolt és aktivált Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Ultra készülékek egyszeri ingyenes szervizre jogosultak a Xiaomi helyi szervizpontjain a vásárlás dátumától számított első 6 hónapban abban az esetben, ha a termékek kijelzői a Vásárló önhibáján kívül hibásodnak meg vagy szenvednek sérülést (például a termékek véletlenszerű leejtése).

A Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Ultra KIJELZŐJÓTÁLLÁS ÉS -SZERVIZ-ben résztvevő kereskedelmi partnerek listája: Media Markt, Euronics, Emag*, Alza, Auchan, Pepita.hu*, Arena Xiaomi Store, Magyar Telekom, Yettel, Vodafone, mi-home.hu, xiaomiofficial.hu, xiaomistoreonline.hu.

*Az EMAG piactéren kapható okostelefonok közül csak az EMAG által forgalmazottak vesznek részt az akcióban.

A Pepita piactéren kapható okostelefonok közül csak a Pepita által forgalmazottak vesznek részt az akcióban.

A prémium kijelzőjótállás és szervíz díjmentes, és tartalmazza a kijelző cseréjének költségeit is, amennyiben arra szükség van.

A kereskedelmi jótállás igénybevételét a https://www.mi.com/global/service/warranty oldalon felsorolt leadási pontok egyikén, vagy a vásárlás helyén tudja kezdeményezni a vásárlást igazoló számlával.

Vissza