Már részletre is lehet felújított mobilt rendelni a Rejoytól

Kütyü Magazin - 2024. június 28.

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

Egy felújított okostelefon akár 40 százalékkal is olcsóbb lehet egy újnál, de mivel a forgalom több mint harmadát a több százezer forintba kerülő felsőkategóriás felújított okostelefonok képezik, van létjogosultsága a részletfizetésnek, amivel meglévő felhasználói igényeket teljesít a Rejoy.

2024. tavaszán a Cofidis Magyarországi Fióktelepével együttműködve vezette be a Rejoy.hu az online részletfizetési opciót, és 0 százalékos THM-mel igénybe vehető “ingyenhitel” is elérhető bruttó 40 ezer és 600 ezer forint közötti értékű készülékekhez, 10 hónapos futamidővel. A hitelminősítés a Cofidis online felületen vagy telefonon történik a Cofidis munkatársával, a pozitív elbírálás esetén a szerződéskötés online videohíváson keresztül zajlik, és elektronikus aláírással válik hitelessé – tehát ilyen esetben személyes egyeztetésre sincs szükség.

“Tavaly év vége óta háromból egy Rejoy-vásárló választ csúcskészüléket, e típusok népszerűbbé válásához az is hozzájárult, hogy az utolsó negyedévben átlagáruk mérséklődését tapasztaltuk. A részletfizetéssel várhatóan a nagyobb tudású, felső kategóriás készülékek részarányát is segít majd növelni” – kommentálta a bejelentést Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője.

„A felújított mobiltelefonok piaca dinamikusan bővül, látjuk, hogy a részletre történő vásárlás iránt is fokozottan növekszik az igény. Ezért egyre több partnerünknél igyekszünk használt felújított mobilkészülékekre is igényelhető áruhitelt kínálni. Anyacégünknél, Franciaországban ez már évek óta bevett gyakorlat” – mondta el Székely Ágoston, a Cofidis partnerértékesítési területvezetője.

 

 

A mobil a harmadik legnépszerűbb áruhiteles termék

A Cofidis Magyarországi Fióktelepe a legfrissebb országos reprezentatív felmérése (Cofidis Hitel Monitor) szerint jellemzően 150-200 ezer forint közötti árkategóriájú modellekre vesznek fel áruhitelt a magyar vásárlók.

Négyből egy hiteligénylő mobiltelefon vásárlásához veszi igénybe a szolgáltatást. A használt készülékek beszerzése a kiterjesztett áruhitel lehetőségével várhatóan jelentősen növekedni fog a Cofidis szerint. A elmúlt évben magyar ügyfelek közül a legtöbben (38%) elektronikai eszközök (pl tévé, IT-eszköz) beszerzéséhez vettek igénybe áruhitelt a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb országos reprezentatív felmérése szerint. A második legnépszerűbb kategóriának számítnak a háztartási gépek (35%), a harmadiknak a már említett mobiltelefonok, a negyedik helyen 21 százalékkal a bútorok állnak az áruhitelek toplistáján.

Felújítottban a három-négy éves iPhone-ok a legkelendőbbek

Az új fizetési opció bevezetése kapcsán a Rejoy.hu 10 hónapos futamidejű, 0%-os THM-mel megtámogatott, akciós készülékvásárlási kampányt indít 2024. június 27. és július 18. között, amely segíthet tovább növelni a felújított okostelefonok és táblagépek hazai népszerűségét, amelyeket a piactérről 2 év garanciával és 30 napos elállás lehetőségével lehet megvásárolni. Az idei eladások alapján a magyar felhasználók főleg az iPhone-okat keresik a Rejoy kínálatában, ezek közül is a 2020-as modellév után piacra került típusokat keresik a legtöbben. 2024 első négy hónapjában az iPhone 13-as és iPhone 12-es volt a két legkelendőbb készülék, de májusban a tavaly megjelent 15-ös széria lett a bronzérmes a Rejoy-nál.

Kulcsszavak: Rejoy, okostelefon
Vissza