A QNAP kiadja a ZFS-alapú QuTS hero h5.2-t

Kütyü Magazin - 2024. augusztus 21.

A QNAP Systems, Inc. (QNAP) bejelentette a QuTS hero h5.2, a QNAP ZFS-alapú NAS operációs rendszere legújabb verziójának hivatalos megjelenését. Ez az új kiadás a biztonsági funkciók, a rendszerteljesítmény és a menedzsment hatékonyság jelentős fejlesztéseire helyezi a hangsúlyt, kifejezetten a QNAP NAS-felhasználók változó igényeinek megfelelően.

„A QuTS hero NAS az előnyben részesített választás a nagy megbízhatóságú ZFS-tárolómegoldásokhoz vállalatoknak” – mondta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Ezek a fejlesztések megerősített IT-hatékonyságot és rendszermegbízhatóságot tesznek lehetővé a vállalkozásoknak, nélkülözhetetlen szövetségessé téve a QuTS herót a folyamatosan fejlődő technológiai világában.”

 

 

A QTS hero h5.2 legfontosabb új funkciói

• A Kernel Mode SMB Daemon gyorsítótechnológia tovább javíthatja a NAS SMB átviteli teljesítményét. A teljesítménye újabb mérföldkő, különösen az SMB Multichannel funkcióval konfigurált all-flash tárolóarchitektúrában.

• A Biztonsági Központ aktív védelmet nyújt a zsarolóvírusok ellen a fájltevékenységek felügyeletével a NAS-on. Szokatlan tevékenység észlelésekor gyorsan biztonsági intézkedéseket hajt végre – védelmet, biztonsági mentést vagy hozzáférés blokkolását –, hogy jelentősen csökkentse a zsarolóvírusok vagy más fenyegetések által okozott adatvesztés kockázatát és hatását.

• A SED támogatása a TCG-Ruby szabvánnyal növeli a biztonságot a teljes meghajtók titkosításával a modern NVMe és más tárolási technológiáknak megfelelően. Ez összhangban van a vállalati és adatközponti igényekkel, biztosítva az olyan szabályzatok betartását, mint a GDPR, a HIPAA és a HITECH.

• A biztonsági mentés és visszaállítás funkció a NAS-rendszerbeállításokhoz most megnövelt rugalmasságot kínál, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy bizonyos elemeket kiválasszanak, mint a hálózati konfigurációk vagy az engedélybeállítások a visszaállításhoz, személyre szabottabb és kényelmesebb rendszerkezelést biztosítva.

• A telepített alkalmazáslista funkció lehetővé teszi az alkalmazások egyszerű újratelepítését új vagy több NAS-eszközön a lista myQNAPcloudba való feltöltésével, egyszerűsítve az eszközkezelést és időt takarítva meg.

• A QuTS hero h5.2 növeli a NAS indítási és leállítási sebességét, akár 50%-os hatékonyságnövekedést elérve.

• Az AD-tartománybejelentkezés a QNAP NAS-on most leegyszerűsödött – a felhasználók egyszerűen megadhatják domain felhasználónevüket a rendszer eléréséhez, szükségtelenné téve a teljes AD tartománynév megadását.

Kulcsszavak: QNAP
Vissza