A QNAP bemutatja az AI-alapú DA Drive Analyzer 2.0-t

Kütyü Magazin - 2024. január 9.

A QNAP Systems, Inc., a számítási- és tárolási megoldások vezető innovátora partnerével, az ULINK Technology Inc.-kel (ULINK), a számítástechnikai tárolóinterfészeket tesztelő eszközök egyik világelső gyártójával kiadta a DA Drive Analyzer 2.0-t, a NAS-meghajtók hibáit előrejelző és élettartamdiagnosztikai eszköz továbbfejlesztett változatát. 

A felhőalapú mesterséges intelligencia kiaknázásával a DA Drive Analyzer 2.0 támogatja a meghajtók állapotának diagnosztikáját vállalati felhasználókra szabott új funkciókkal, beleértve a proxykiszolgáló-kapcsolatokat, a SAS- és NVMe-támogatást, a meghajtóhibák előrejelzését 24 órán belül, valamint a rugalmas meghajtóészlelési beállításokat. Ezek az új szolgáltatások átfogó és precíz meghajtóállapot-elemzést biztosítanak a vállalati felhasználóknak a súlyos adatvesztés megelőzéséhez.

„Ugyan a legtöbb vállalat a S.M.A.R.T. attribútumokra hagyatkozik hagyományos meghajtóészlelő eszközként, egy tanulmány kimutatta, hogy a meghajtók meghibásodásának több mint 30%-a nem váltott ki semmilyen S.M.A.R.T. hibariasztást” – mondta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A DA Drive Analyzer 2.0 integrálja a mesterséges intelligencia előnyeit a big data elemzéshez átfogó, vállalatokra szabott funkciókkal. A vállalkozások proaktívan felügyelhetik, elemezhetik és előre jelezhetik a meghajtók meghibásodását/állapotát, így a rendszergazdák felkészülhetnek a meghajtók cseréjére, mielőtt azok meghibásodnának, és megelőzhetik az adatvesztést.”

Minden QNAP NAS egy meghajtóra egy ingyenes licencet tartalmaz. A felhasználók több meghajtóra alkalmazhatják az AI-alapú meghajtó-előrejelzést, ha DA Drive Analyzer licenceket vásárolnak, amelyek már évi 4,35 USD/meghajtótól elérhetők, költséghatékony lehetőséget kínálva az adatok védelmére.

 

 

A DA Drive Analyzer 2.0 jellemzői

• Továbbfejlesztett vállalati adatvédelem proxykiszolgáló-kapcsolattal

A DA Drive Analyzer 2.0 támogatja a proxykiszolgáló-kapcsolatokat és hat proxy protokollt (HTTP / HTTPS / SOCKS4 / SOCKS5 / SOCKS4A / SOCKS5H), hogy elrejtse a NAS IP-címét a külső hálózatok elől az adatvédelem biztosításáért.

• A SAS- és NVMe-meghajtók széles körű támogatása

A DA Drive Analyzer nemcsak a SATA HDD/SSD meghajtó észlelését támogatja, hanem a nagy teljesítményű SAS HDD/SSD-ket és NVMe SSD-ket is.

• Meghajtóhiba előrejelzése 24 órán belül

A vállalkozások 24 órán belül értesítést kapnak a lehetséges meghajtóhibákról a következő 6 hónapon belül, segítve a rendszergazdákat a lemezcserére való felkészülésben az adatvesztés megelőzéséért.

• Személyre szabott meghajtó adatfeltöltési idő

A vállalati felhasználók személyre szabhatják a meghajtó állapotára és használati adataira vonatkozó feltöltések idejét az ULINK AI-alapú elemzési platformra. Ez segít elkerülni a lemezelemzéshez szükséges kritikus adatok hiányát, amelyek a NAS-rendszer hibernálásából vagy leállásából eredhetnek.

Elérhetőség

A DA Drive Analyzer 2.0 ingyenesen letölthető az App Centerből.

Kulcsszavak: QNAP, NAS
Vissza