Megjelent a Seagate GoFlex Média alkalmazás Androidra

Farkas Norman - 2011. augusztus 2.

A Seagate hordozható, akkumulátorral szerelt, vezeték nélküli adathordozóját immár az androidos készülékek birtokosai is könnyedén használhatják.

Még májusban jelentette be a Seagate a GoFlex Satellite mobil vincsesztert, melynek megjelenését júliusra ígérte. Az 500GB tárhellyel rendelkező, újratölthető lítium-polimer akkumulátorral ellátott készülék 802.11 b/g/n adatátviteli protokollok támogatásával ,Wi-Fi segítségével képes kapcsolatot teremteni iOS és most már Android rendszerű kütyüinkkel is. Használatához ily módon nem szükséges sem vezeték, sem internet kapcsolat. Az adatainkhoz – legyenek azok különböző médiatartalmak, dokumentumok, vagy bármi egyéb – való villámgyors hozzáférést a szintén rendelkezésre álló USB 3.0 interfész teszi lehetővé, de cuccainkat akár szinkronizálhatjuk is a mellékelt Media Sync szoftverrel. Ami az üzemidőt illeti, a GoFlex 25 óra készenléti időt képes produkálni.

Bár eddig is használható volt egy webes felületen keresztül az eszköz, szerencsére végre megjelent a direkt Android operációs rendszert futtató készülékekre szabott média alkalmazás. A program lehetővé teszi, hogy folyamatosan játszunk le HD videókat mobilunkon, vagy táblagépünkön, és hozzáférjünk a GoFlex Satellite-en tárolt fotóalbumainkhoz, zene- és videógyűjteményeinkhez anélkül, hogy internetre, vagy kábelre (és hálózati csatlakozóra) támaszkodnánk.

A GoFlex Satellite ára 199,99 dollár (körülbelül 37 850 Ft), míg a hozzá tartozó Média alkalmazás ingyen letölthető az Android Market felületéről.

Vissza