Magyar fejlesztők számára is megnyílik a Windows Phone Marketplace

forrás Prim Online - 2011. szeptember 29.

Mától a hazai fejlesztőknek új lehetősége nyílik a globális piac meghódítására: a Microsoft a magyar okostelefon-alkalmazásfejlesztők előtt megnyitotta fejlesztői portálját, az AppHub-ot, amelyen keresztül a Windows Phone Marketplace-en – azaz a Piactéren – tehetik közzé alkalmazásaikat. Ezzel egyidőben elérhetővé vált a Windows Phone hazai kompetencia-oldala is. A Microsoft oktatás iránti elkötelezettségének szellemében a szolgáltatás a diákok számára ingyenes.

Miközben javában folyik a Windows Phone telefonok operációs rendszerének várva-várt Mango frissítése, a hazai alkalmazásfejlesztők számára új lehetőség nyílik meg a Mangoval: e héttől ugyanis a hazai szakemberek is regisztrálhatnak a Microsoft fejlesztői portáljára, az AppHub-ra (http://create.msdn.com ), s ezzel együtt alkalmazásokat tehetnek közzé a globális Marketplace-en. A fejlesztők évi 99 dollár fejében regisztrálhatnak az oldalra, és tölthetik fel a Windows Phone platformra fejlesztett alkalmazásaikat, amelyek ezután a világ 38 országában élő Windows Phone-felhasználók számára válnak letölthetővé. A fejlesztéshez és a programok elkészítéséhez használható az ingyenes Visual Studio Express, és egyéb Windows Phone-specifikus fejlesztői eszközök, az elkészült alkalmazásokat pedig ingyenes szimulátoron lehet tesztelni.

Ezzel párhuzamosan a Microsoft Magyarország útjára indította a nemzetközi portál hazai fejlesztőkre szabott változatát. Az oldal a helyi igényeket figyelembe véve magyar nyelvű oktatóanyagokkal, szakértői tanulmányokkal és egyéb tanácsokkal szeretné megkönnyíteni a hazai fejlesztők munkáját a Windows Phone alkalmazások fejlesztésétől egészen a kész szoftverek Piactérben való közzétételéig.

A Microsoft évek óta elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak. Ennek szellemében a fejlesztői portálon a diákok ingyenesen regisztrálhatnak, az általuk fejlesztett alkalmazások pedig ugyanúgy felkerülnek a Piactér kínálatába. A diákok így nem csak referenciamunkát készíthetnek, de ha izgalmas alkalmazásokat hoznak létre, komoly pénzt is kereshetnek. Erről bővebben a https://devportal.hu/wp7/diakregisztracio oldalon lehet olvasni.

A portál indulását egy nyereményjátékkal ünnepli a Microsoft: a 30 leggyorsabb magyar fejlesztő, aki közzéteszi alkalmazását a Piactéren, ajándékba kap egy Windows Phone 7.5 Mango operációs rendszerrel érkező HTC Radar készüléket. További részletek a http://wp7.devportal.hu/elindultunk oldalon olvashatók.
 

Vissza