Ingyenes Windows Phone szakkönyv a Microsofttól

forrás Prim Online - 2012. január 17.

"Windows Phone fejlesztés lépésről lépésre" címmel ingyenesen letölthető szakkönyv jelent meg a Microsoft Magyarország gondozásában. A kötet olyan szakemberek tollából született, akik már korábban is bizonyították: értenek a Windows Phone platformon történő programozáshoz és annak kezeléséhez. A szakkönyvben a fejlesztők mindent megtalálnak egy helyen, ami az alkalmazások készítéséhez szükséges.

Több mint 53 ezer alkalmazás, közülük 268 magyar, amiből 183-at hazai diákok készítettek – a Windows Phone Marketplace számokban. Magyar fejlesztők szeptember óta tehetnek közzé alkalmazásokat a Windows Phone platform globális Piacterében. Az alkalmazásfejlesztésben rejlő további lehetőségek kiaknázásához nyújt segítséget a „Windows Phone fejlesztés lépésről lépésre” című kötet , amely a magyarországi Windows Phone szakmai közösség aktív munkájával jött létre.

A könyvet olyan szakemberek írták, akik korábban már megmutatták, hogy értenek a platform használatához és programozásához. Ebben a 340 oldalban azokat az ismereteiket adják át, amelyek segítenek a Windows Phone fejlesztésbe frissen bekapcsolódó érdeklődőknek megismerni a platform legfontosabb alapelemeit, és egyúttal betekintést adnak annak működésébe és használatába is. A szerzők kitérnek a felhasználói élmény tervezésétől kezdve az alkalmazások életciklusának bemutatásán át a Mango-játékok részletes elemzéséig szinte mindenre.

“A Windows Phone alapú Nokia eszközök hazai bevezetésének küszöbén különösen fontos, hogy a hazai fejlesztő közösség számára egyszerű és közérthető formában eljutassuk a platform programozásához szükséges alapismereteket. A könyv nyelvezete és szerkezete olyan, hogy ne csak a száraz elméletet, hanem a gyakorlati készségeket is könnyedén elsajátíthassa bárki, legyen az más okostelefon platformra fejlesztő, vagy a .NET, Silverlight technológiákkal újonnan ismerkedő kolléga. “
– hangsúlyozta Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformtechnológiai szakértője.

A Microsoft Windows Phone platform fejlesztését átfogó könyv bárki számára szabadon hozzáférhető, és ingyenesen letölthető a Microsoft Magyarország fejlesztői portáljáról. Az írók a könyv anyagából Train4Business Mango címen egy előadássorozatot is tartottak, amelynek felvétele a könyvvel együtt a weboldalon megtalálható. Akik jobban szeretnek papír alapon olvasni, azok a Jedlik Oktatási Stúdió honlapján megrendelhetik a nyomtatott kiadást.

Vissza