Microsoft-Nokia konferencia: bemutatkozik a Mango

forrás Prim Online - 2011. november 11.

Hagyományteremtő céllal közösen szervez fejlesztői konferenciát a Microsoft és a Nokia. Az esemény célja, hogy a magyarországi okostelefon-fejlesztői társadalommal megismertesse a Windows Phone platformban rejlő lehetőségeket, továbbá magyar fejlesztők által készített sikeres alkalmazásokat mutasson be. A november végi szakmai rendezvényen a Mango kerül a középpontba.

Együttműködésük újabb lépcsőjeként közös mobilfejlesztői konferenciát szervez a Microsoft Magyarország és a Nokia, amely egyben nyitóeseménye lesz a háromnapos Mobil Weekend mobiltechnológiai rendezvénysorozatnak. Az érdeklődők a Microsoft fejlesztői oldalán jelentkezhetnek a november 25-i ingyenes konferenciára.

A délelőtt folyamán a BME MSDN Kompetencia Központ (MSDN KK) munkatársai egy mintaalkalmazáson keresztül mutatják be a Windows Phone Mango platformot, míg délután olyan magyar alkalmazások fejlesztői beszélnek a tapasztalataikról, akik igazi sikersztorikkal írták be magukat a Windows Phone platform történetébe. A konferencia végén öt ingyenes Windows Phone tréninghelyet sorsolnak ki a szervezők, amelyet szintén az MSDN KK szervez.

A konferencia szünetében, és a Mobil Weekend teljes ideje alatt Nokia stand áll a résztvevők rendelkezésére, ahol kipróbálhatják a finn világcég első Windows Phone operációs rendszert futtató Nokia Lumia 800 és 710-es készülékeit.

A pénteki ingyenes nyitókonferenciával induló rendezvénysorozat szombaton és vasárnap folyamatos előadásokkal, műhelyekkel és kiállítással is várja a látogatókat. A Mobil Weekend keretében 55 versenyző vág bele egy 72 órás alkalmazásfejlesztői versenybe, amelynek legjobbjai egymillió forint összdíjazásban részesülnek.

A Microsoft-Nokia fejlesztői konferencia:
·    helyszíne: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26.
·    ideje: 2011. november 25. 

Vissza