Megnövelt teljesítmény és megbízhatóság: Intel SSD 520 sorozat

Kütyü Magazin - 2012. február 9.

Az Intel bemutatta eddigi leggyorsabb, legrobosztusabb szilárdtest meghajtóit az Intel SSD 520 Series "személyében". A 6 Gbps sebességű SATA III SSD csatolófelülettel rendelkező meghajtók az iparág legfejlettebb, 25 nanométeres MLC NAND memóriachipjeire épülnek.

Az Intel célja, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a legelhivatottabb felhasználóknak, játékosoknak, kis- és nagyvállalati ügyfeleknek, ezért az új SSD-k gyors átviteli teljesítményt, új biztonsági funkciókat és páratlan megbízhatóságot nyújtanak.

Nagyobb áteresztőképességet, sávszélességet, sebességet és alacsonyabb késleltetési időket igénylő felhasználói alkalmazásokat biztosít az új Intel SSD 520 sorozat. Az SSD-k nagyobb teljesítményének köszönhetően a grafikus renderelés, a programok lefordítása, a rendszerindítás és más hasonló tevékenységek még gyorsabban futtathatnak több alkalmazást egy időben, lecsökkentve a várakozási időt.

“A mérnököket azzal bíztuk meg, hogy készítsenek egy olyan, otthoni felhasználóknak is szánt SSD-t, mely minden területen megbízható teljesítményt nyújt.” mondta Rob Crooke, az Intel Non-Volatile Memory Solutions Group alelnöke és ügyvezető igazgatója. “Az Intel ismét magasabbra emeli az SSD-k teljesítményével, minőségével és megbízhatóságával szemben támasztott általános iparági elvárásokat, és drasztikusan javítja a felhasználói élményt.”

A hagyományos, mozgó alkatrészekből és forgó lemezekből álló HDD-khez képest az SSD szilíciumból készül, NAND flash chipekre épül, így kisebb az energiaigénye, ráadásul sokkal megbízhatóbb és gyorsabb tárolási megoldást nyújt, amely a manapság felmerülő legszélsőségesebb számítástechnikai igényeket is kielégíti. Az Intel saját, 25 nanométeres NAND memóriachipjeire épülő, és 6 Gbps sebességű SATA III SSD csatolófelületű LSI SandFforce Flash tároló processzort használ. Ideális körülmények között az Intel SSD 520 akár 80 000 Input-output műveletre képes másodpercenként. A magas, legfeljebb 550 MB/s szekvenciális olvasási teljesítmény, és az 520MB/s szekvenciális írási teljesítmény jelentősen javítja a felhasználói produktivitást. Az SSD teljesítményét és megbízhatóságát több ezer órányi tesztelés igazolja, a vásárlók számára pedig az 5 éves garancia jelenthet megnyugvást.

Az Intel új SSD-i kategóriájuk vezető termékei lehetnek a következő új funkciókat kínálva: változatos kapacitás 60-tól 480 GB-ig, AES-256 kriptográfiai algoritmus nyújtotta védelem, erősebb jelszavas védelem a nagyobb biztonságért lopás vagy áramkimaradás esetén. A PCMark Vantage értékelése alapján az általános sebességérzet akár 78%-al, míg a játékok alatt tapasztalható teljesítmény akár 88%-kal növekedhet a segítségével. Emellett az Intel új SSD-je alacsony fogyasztásának köszönhetően a működési költséget is csökkenti.

Kapacitásától függően az Intel SSD 520 sorozat ára 5 év garanciával – ezer darabos rendelés esetén – 149 és 999 dollár között mozog. További információ a gyártó weboldalán és a termékek hivatalos Facebook oldalán érhető el.

Kulcsszavak: hardver, SSD, Intel
Vissza