Szupergyors mobilnet a Vodafone-tól már a Kisföldalatti egész vonalán is

Kütyü Magazin - 2012. február 23.

A Vodafone hálózatmodernizációs projektjének újabb sikeres állomásaként a mai naptól a Vodafone ügyfelei teljes mértékben kiélvezhetik a villámgyors mobilnetet az 1-es metróban is. A M2 és M3-as vonalán már december elejétől biztosítja a Vodafone a szélessávú mobilinternetet.

A Kisföldalatti vonalán lezárult fejlesztéssel a Vodafone-osok valamennyi metró vonalon – az állomásokon és az alagutakban is – 21,6 Mbit/sec sebességű mobilinterneten használhatják okostelefonjaikat és tabletjeiket.

„Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen rövid időn belül sikerült befejeznünk a Kisföldalattin is a mobilnet-elérés kiépítését, és így a város teljes metróhálózatán XXI. századi tempóban internetezhetnek előfizetőink” – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. „Az pedig külön öröm számomra, hogy egy ilyen történelmi jelentőségű földalatti vasúthálózat modernizálásához is hozzájárulhattunk, mint a Kisföldalatti. Ez a projekt ékes bizonyítéka annak, hogy a korszerű telekommunikációs technológia összekapcsolható a múlt értékeivel is.”

Mára több mint 2200 bázisállomás modernizálásával, közel 120 új állomás létesítésével 673 településen vált elérhetővé a HSPA és HSPA+ megsokszorozott sebességű Vodafone mobilnet. Ezeken a területeken az ügyfelek már villámgyorsan netezhetnek, hiszen az elméleti maximális letöltési sebesség mindenütt 21,6 Mbit/sec-re, és már 100 nagyvárosban pedig ennek az értéknek a duplájára, 42 Mbit/sec-re nőtt. Mindemellett a Vodafone 2G készülékkel rendelkező ügyfelei a modernizált területeken EDGE-en keresztül is használhatják a mobilinternetet. A hálózatmodernizáció heteken belül Budapest teljes megújításával zárul.

Vissza