Samsung Galaxy Beam – Projektor a mobilban

Farkas Norman - 2012. február 26.

A Samsung a mai nap folyamán leleplezte beépített projektorral felszerelt, Android 2.3 Gingerbread alapú okostelefonját. Az újdonság nem összetévesztendő a gyártó körülbelül két éve bemutatott „projektormobiljával”, mely szintén a Beam nevet kapta.

A Galaxy Tab 2 (10.1) mellett bemutatott Galaxy Beam nagy sikerre számíthat a mini projektorra vadászó felhasználók körében, hiszen „személye” rögtön egy okostelefon-mini projektor kombót testesít meg. Üröm az örömben, hogy a kütyü csak 15 lumen fényerősségű, maximum 50 colos képátlójú, HD felbontású képet tud magából „kipréselni”.

A Galaxy Beam hardvere alapján egy felső-középkategóriás mobiltelefonnak felel meg. Az Android 2.3 Gingerbread köré épülő szerkezet lelke egy 1GHz órajelen ketyegő, duplamagos processzor, melyet 8GB belső tárhely egészít ki. Ha ez utóbbi kapacitása nem lenne elég, lehetőség nyílik microSD kártyával való bővítésre. A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású, kapacitív érintőképernyővel megáldott masina HSPA+ (le:144,4Mbps, fel: 5,76Mbps) adatátviteli képességet, illetve Bluetooth (3.0), WLAN és A-GPS modult is kapott. A 124 x 64,2 x 12,5 milliméteres, 145 grammos kütyü energiaellátását egy 2000mAh teljesítményű akkumulátor biztosítja. A videocsevegéshez jól jöhet az előlapon elhelyezett, 1,3 megapixeles kamera, az 5 megapixeles, LED villanóval segített egységgel pedig akár 30fps sebességgel is rögzíthetjük a 720p HD felbontású családi videókat.

A szemfüles felhasználóknak azonnal szemet szúrhat, hogy a készülék fedélzetén az Android 2.3 teljesít szolgálatot. Sajnos egyelőre nincs hír arról, hogy a Samsung Galaxy Beam mikor kap, illetve kap e egyáltalán Android 4.0 ICS frissítést, s arról sem kapunk információt, hogy az eszköz mikor, s milyen áron landol majd a piacon.

Vissza