Samsung Galaxy Note 10.1 – S-Pen technológia már 10 hüvelyken is

Farkas Norman - 2012. február 27.

A koreai gyártó a Mobile World Congress keretein belül mutatta be az 5,3 hüvelykes táblagép-mobiltelefon hibridjének nagy testvérét, a 10,1 hüvelykes Galaxy Note-ot. A készülék erős hardvert és Android Ice Cream Sandwich rendszert kapott, s nem hiányzik belőle az első Note-nál megismert S-Pen okosság sem.

A Galaxy Note 10.1 sok hasonlóságot mutat a nemrég bemutatott Galaxy Tab 2 (10.1) táblagéppel. A szintén 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel (WXGA) felbontású, kapacitív érintőképernyővel szerelt masina 1,4GHz-es, duplamagos processzort, 1GB RAM-ot és  - változattól függően – 16, 32, vagy 64GB microSD-vel bővíthető belső tárhelyet tudhat magáénak.

Az Android 4.0 ICS rendszert és TouchWiz felhasználói felületet tartalmazó eszköz két kamerával (elől: 2 megapixeles, hátul: 3 megapixeles), GPS, WLAN, Bluetooth (3.0) modullal, HSPA+ adatátviteli képességgel és szabványos USB 2.0 csatlakozóval is kecsegtet, de fő attrakciója az S-Pen technológiában rejlik.

A géphez mellékelt kapacitív stylus segítségével fantasztikus műveket alkothatunk, ráadásul a Samsung előre telepítette a Formula Match, a Shape Match és Photoshop Touch alkalmazásokat, melyekkel maximálisan kiaknázhatjuk a ceruzában rejlő lehetőségeket.

A Galaxy Note 10.1 árát és megjelenésének várható időpontját egyelőre homály fedi, de résen leszünk, hogy azonnal megoszthassuk, ha kiderül valami ezekkel kapcsolatban.

Vissza