Windows Phone mobilokkal készül a Sony?

Farkas Norman - 2012. március 6.

A legfrissebb pletykák szerint a Windows Phone platform felé kacsintgat a Sony. A gyártó még „Sony Ericsson-os” időszakában úgy nyilatkozott, hogy nem szándékozik nagy ívben elkerülni a WP rendszert, csak kivárja, hogy miként alakul a platform sorsa.

A Sony Mobile Communications kizárólag Android rendszer köré épülő okostelefonokat gyárt jelenleg, s azokat nagyon átgondolt koncepcióban dobta és dobja piacra. Ennek eredménye, hogy a rendszerfrissítések elkészítése és felhasználók rendelkezésére bocsátása kevesebb fáradozást és időt igényel, így mindkét fél jól jár – ennek köszönhető, hogy tavasszal szinte mindegyik XPERIA modell Android 4.0 frissítésben részesül.

A Tweakers.net értesülései szerint 2012-ben az androidos mobilok mellett Windows Phone 8 rendszerű Sony készülékek is landolhatnak a piacon. Érdekesség, hogy több, egymástól független forrás állította ezt.

Vajon a Sony tényleg belép idén a Windows Phone piacra? Egyértelmű válasz egyelőre nem adható a kérdésre, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Vissza