Megjelent az ASUS új Republic of Gamers Maximus V GENE alaplapja

forrás Prim Online - 2012. április 10.

Az ASUS ROG a Maximus sorozatú alaplapok immáron ötödik generációját jelenteti meg a Maximus V GENE-nel. Ez a micro ATX méretű erőmű a Intel legújabb, Z77-es lapkakészletére épül, amely egyaránt támogatja az Intel 2. és 3. generációs, LGA1155 tokozású processzorainak használatát, valamint képes a 3. generációs PCI Express és akár több GPU kezelésére.

A Republic of Gamers csapat a vörös-fekete színvilágú Maximus V GENE alaplapra exkluzív funkciók tömegét építette: ilyen például az Extreme Engine DIGI+ II, a SupremeFX III játékhoz fejlesztett audiorendszer, az Intel Ethernet a ROG GameFirst technológiájával és az új mPCIe Combo kártya.

Turbózd fel a PC-d a ROG exkluzív mPCIe Combo kártyájával

Az mPCIe Combo kártya a ROG csapat vadonatúj megoldása, amely az mPCIe és az mSATA funkciókat egyetlen bővíthető kártya formájában valósítja meg és ezzel maximálisan kihasználhatóvá teszi a PCI Express kártyahelyeket a több GPU-s grafikához. Egy mSATA SSD használható az Intel Smart Response technológiájával, de akár az egész OS is telepíthető rá, a normál SATA csatlakozó megmaradhat más célokra. A másik oldalon található mPCIe-aljzatba pedig egyéb bővítések helyezhetők - például WiFi, Bluetooth, 3G/4G, GPS vagy más adatkommunikációs kártyák.
 
Jobb túlhajtás felsőkategóriás hardverrel és optimalizált kialakítással
 
A Maximus V GENE is hű a Republic of Gamers alapelvéhez, a túlhajtásra szánt alaplapok készítéséhez. A továbbfejlesztett, 8+4+2 fázisos (CPU, iGPU, DRAM) Extreme Engine DIGI+ II rendszer, a két DIGI+ vezérlő által biztosított pontos, digitális tápellátás-vezérlés, valamint a ROG UEFI BIOS funkciók, például az előre beállított memória IC-profilok együttese fantasztikus túlhajtási élményt nyújt a rajongók számára. 
 
A 10k Black Metallic kondenzátorok ötször hosszabb élettartamúak, 105 fokos hőmérsékleten, akár 10 ezer órát is kibírnak, és 20 százalékkal jobban tűrik az alacsony hőmérsékleteket is – kifejezetten az extrém hűtéshez válogattuk őket. A DRAM-figyelés szintén tovább javult a korábbi, Maximus IV generációhoz képest, és még nagyobb frekvenciák használhatók.
SupremeFX III hang – felsőkategóriás, játékhoz hangolt audiorendszer, amely a jel-zaj arányt egészen 110 dB-ig javítja
 
A SupremeFX III, amelynek célja, hogy a játékosok számára a lehető legjobb integrált audiorendszert biztosítsa, az áramköri lap elkülőnített részén található, amelyet az alaplap többi komponensétől egy piros vonalas jelölés választ el. A SupremeFX árnyékolási technológiája a lehető legjobbra javítja az audiojelek minőségét azáltal, hogy a lapkakészletet alumíniumborítás alá helyezve elszigeteli az audiofeldolgozást az elektromágneses interferenciáktól. A nagy, 1500 uF-os pufferkondenzátor megfelelő energiát biztosít a legerősebb hangokhoz is, így a SupremeFX III 110 dB jel-zaj arányú (SNR), lényegében veszteségmentes audiojelet képes produkálni.
Az X-Fi Xtreme Fidelity, az EAX Advanced HD 5.0, a Creative Alchemy és a THX TruStudio PRO technológiák pedig teljessé teszik a kínált audiotechnológiákat.
 
Intel Ethernet, ROG GameFirst és LucidLogix Virtu MVP
 
Az Intel Ethernet és a ROG GameFirst szoftvere akár 35 százalékot is képes lefaragni a CPU kihasználtságából a hálózati forgalom prioritásos szervezésével, a LucidLogix Virtu MVP támogatás pedig egy olyan új, hibrid grafikus módot biztosít, amely a GPU összteljesítményét akár 60 százalékkal is megdobhatja.

A Maximus V GENE már kapható hazánkban, ajánlott végfelhasználói ára 57 900 forint.

Kulcsszavak: alaplap, ASUS
Vissza