Nokia Lumia 610 NFC – Kedvező árú úttörő a Windows Phone platformon

Farkas Norman - 2012. április 12.

Az Orange szolgáltató kínálatában debütál a finn gyártó mérsékelt árú okostelefonja, melyet az első érintés nélküli fizetésre alkalmas Windows Phone alapú mobilként üdvözölhetünk.

A MasterCard PayPass, és Visa payWave általi fizetésre is felkészített Nokia Lumia 610 NFC a londoni Oyster Card rendszerrel is szóba áll, tehát akár a tömegközlekedésben használt jegyeket és bérleteket is kiválthatja. Természetesen az NFC-ben rejlő lehetőségek ezekben nem merülnek ki, a kompatibilis kiegészítők, például Bluetooth headsetek is egyszerűen párosíthatók az eszközzel.

A 119 x 62 x 12 milliméteres és 135 grammos, Windows Phone rendszerű kütyü hardveres felszereltsége egy alsó-középkategóriás okostelefon szintjét hozza: 3,7 hüvelykes, 800 x 480 pixeles ClearBlack TFT érintőképernyőt, GPS, WLAN, Bluetooth és NFC modult, 800MHz-en ketyegő processzort, 256MB RAM-ot, 8GB belső tárhelyet és HSPA adatátviteli képességet tudhat magáénak. A Lumia 610 NFC képalkotási képességeiről egy 5 megapixeles, 720p HD videók rögzítésére alkalmas hátlapi kamera gondoskodik, melyet LED villanó segít rossz fényviszonyok között. A telefon energiaellátását egy 1300mAh kapacitású akkumulátor látja el.

A Nokia összességében nyolcadik NFC modullal felvértezett mobilja június folyamán válhat elérhetővé az Orange kínálatában.

Vissza