Németországban már kapható a Panasonic Eluga [Videó]

Farkas Norman - 2012. április 16.

Bizony, már megérkezett kontinensükre a Panasonic furcsa nevű, ám nagyon kecses megjelenésű okostelefonja. Az Android 2.3 Gingerbread rendszert futtató Eluga hamarosan hazánkban is kapható lesz.

Kétségtelen, hogy a 123 x 62 x 7,8 milliméteres, 103 grammos telefon lenyűgöző külsővel bír, ráadásul ehhez IP57-es tanúsítvány párosul, melynek értelmében a víz (maximum fél óra másfél méteres mélységben), a por és az ütések sem tehetnek egykönnyen kárt benne. Az eszköz Android 2.3 Gingerbread rendszerrel a fedélzetén kerül az üzletekben, de a Panasonic állítja, hogy hamarosan érkezik rá Ice Cream Sandwich frissítés.

A 4,3 hüvelykes, 960 x 540 pixel (qHD) felbontású érintőképernyővel, 1GHz-es, duplamagos processzorral, 1GB RAM-mal, microSD kártyával bővíthető, 8GB kapacitású belső tárhellyel, valamint GPS, WLAN, Bluetooth és NFC modullal felvértezett kütyü nagyon ígéretesnek tűnik, ám néhány meglepő pont is szerepel a specifikációjában. Az Eluga 8 megapixeles hátlapi kamerája nem kapott segédfényt, de talán még ennél is aggasztóbb, hogy a masina energiaellátásáért csupán egy 1150mAh teljesítményű akkumulátor felel. A gyártó szerint ez a gyengécske telep akár 12 napos készenléti-, illetve 4 órás beszélgetési időt tesz lehetővé, de ezek az értékek igencsak hihetetlennek tűnnek.

A Panasonic Eluga már kapható a német Amazon kínálatában, ára körülbelül 400 euró. Az Expansys ígérete szerint hamarosan az Egyesült Királyságban is elérhető lesz a modell.

 

[Forrás: Amazon.de]

Vissza