Nokia 808 PureView reklámfilm: bizonyíték, nem ígéret [Videó]

Farkas Norman - 2012. április 23.

A Nokiánál nagyon ötletesek voltak, ugyanis a finn gyártó Mobile World Congressen bemutatott, fotózásra kiélezett okostelefonja, a 808 PureView népszerűsítésére hivatott videoklipet magával a készülékkel vették fel.

Az alant megtekinthető, 2 perces felvétel igen jó minőségű, s mintegy bizonyítékként szolgál a masina kiemelkedő képalkotási képességeire. A Belle (FP1) rendszert futtató 808 PureView egyébként 1/1,2 hüvelykes, 41 megapixeles képérzékelővel és nagylátószögű Carl Zeiss optikával rendelkezik. A gyártó már a lehengerlő adatokkal jellemezhető kameramodul beépítéséért megérdemel egy vállon veregetést, ám a részletvesztés nélküli, videók esetén akár tizenkétszeres zoom a kütyü legnagyobb dobása. A 8 és 5 megapixeles fotók készítésekor két-, vagy háromszoros minőségromlás nélküli nagyítás valósítható meg az eszközzel. Ha zoom nélkül rögzítünk anyagokat, akkor sem marad kiaknázatlanul a szerkezet által „látott”, hatalmas pixelszám: a PureView technológia képzaj szűrésre használja azt.

Tagadhatatlan, hogy a 808 PureView képalkotási képességei messze felülmúlják mindazt, amit eddig mobiltelefonban láthattunk. A kérdés csupán az, hogy a felhasználók hajlandók-e ezért egy androidos csúcsmodell, vagy egy iPhone árát kicsengetni.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza