Megjelent a két GPU-val rendelkező ASUS GeForce GTX 690

Kütyü Magazin - 2012. május 4.

Az ASUS GeForce GTX 690 két GPU-s grafikus kártya az elérhető legnagyobb feldolgozási teljesítményt kínálja a játékosoknak: 3072 CUDA magot, 4 GB GDDR5 memóriát, az új TXAA/FXAA támogatását és aprólékos túlhajtási beállításokat az ASUS GPU Tweak segédprogrammal.

A generáció eddigi legerősebb kártyájaként bemutatkozó ASUS GeForce GTX 690 grafikus kártya elsőként kínálja két darab 28 nanométeres GPU teljesítményét, ami kiemelkedő sebességű, akadozásmentes és fantasztikusan részletes megjelenésű játékélményt garantál. Az intelligens gyártástechnológia alkalmazásával szerény energiaigényűre készített eszköz energiatakarékosan működtethető. Használatával még egyszerűbben alakíthatók ki a négyes SLI rendszerek, hisz csak két ASUS GeForce GTX 690-et kell párba állítani. Az ASUS továbbra is a legjobb túlhajtási élményt kínálja exkluzív GPU Tweak segédprogramjával, amely remekül megfér a DirectX 11 és az OpenGL 4.2 tudás mellett, és természetesen nem hiányoznak az olyan új technológiák sem, mint az NVIDIA GPU Boost, a továbbfejlesztett élsimítás (TXAA/FXAA) és az Adaptive Vertical Sync.

Durva 28 nanométeres grafikus feldolgozási teljesítmény

Az ASUS GeForce GTX 690 kártyában két GeForce GTX 680 mag található: ez összesen 3072 CUDA magot jelent, ami egészen szemkápráztató számítási teljesítményt kínál mind a grafika, mint a CPU melletti párhuzamos feldolgozás számára. A magok 1019 MHz-es turbó órajelen futnak, az 512 bites memóriainterfész pedig 4 GB 6008 MHz-es GDDR5 videomemóriát csatol a rendszerhez.

Karcsúsított gyártás, kisebb étvágy

A rendkívüli teljesítmény ellenére az ASUS GeForce GTX 690 fogyasztása mindössze 300 W (TDP). A játékosok tehát úgy jutnak nagyobb feldolgozási kapacitáshoz, hogy közben a hatékony, 28 nanométeres gyártásnak köszönhetően még a villanyszámlát is csökkenthetik és a környezettudatosságra is figyelnek.

Intuitív grafikus vezérlőelemek és hangolás a GPU Tweakkel

Most sem marad ki az ASUS exkluzív GPU Tweak grafikuskártya-hangoló programcsomagja a dobozból. A túlhajtásra vágyó vásárlók könnyedén kísérletezhetnek a teljesítmény hangolásával: feljebb lökhetik az órajeleket, beállíthatnak áramfogyasztási célokat és szabályozhatják a ventilátor fordulatszámát. A GPU Tweak beépített védelmet tartalmaz annak érdekében, hogy minden módosítás biztonságos maradjon, fenntartva az optimális stabilitást és megőrizve a kártya megbízhatóságát. A segédprogram egy kényelmesen leolvasható windowsos felületi elemet is kínál, valamint lehetőség van az azonnali, élő illesztőprogram- és BIOS-frissítésre, hogy az ASUS GeForce GTX 690 mindig naprakész legyen.

Még egy lépés a magával ragadó játék felé

Az ASUS GeForce GTX 690 a vásárlók számára az egy kártyán elérhető eddigi legnagyobb grafikus teljesítményt kínálja, és ezzel még jobban kihasználhatókká teszi a legújabb szoftverfejlesztéseket. Páratlan DirectX 11 és OpenGL 4.2 teljesítményt kínál, ezáltal évekig időtálló grafikus megoldásként lehet számítani rá. Az NVIDIA SLI-konfigurációjáról álmodozó megszállott felhasználók párba állíthatnak két ASUS GeForce GTX 690-et és azonnal négy GPU-s SLI-hez – és persze még durvább feldolgozási teljesítményhez – jutnak.

Az új, ultragyors élsimítási technológiák, a TXAA és az FXAA segítenek a játéktervezőknek és -fejlesztőknek, hogy még simább megjelenítést, még vonzóbb vizuális élményt nyújthassanak a versenytárs felsőkategóriás professzionális grafikus képkirajzoláshoz képest. További, gyorsabb és vonzóbb játékokat eredményező technológiák az NVIDIA Adaptive Vertical Sync és a hardver alapú képsebességmérés: mindkettő azt a célt szolgálja, hogy a játékok optimális sebességgel, lassulás nélkül futhassanak. Az ASUS GeForce GTX 690 támogatja az NVIDIA GPU Boost funkcióját, az órajel azonnali, automatikus állítását, ha szükséges, és könnyedén meghajt négy kijelzőt is az NVIDIA Surround technológiájával.

Az ASUS GeForce GTX 690 részletes specifikációját itt találod. A 309 900 forintos ajánlott bruttó áron megvásárolható eszköz egyelőre limitált darabszámban áll a felhasználók rendelkezésére.

Vissza