Minden Android 4.0 ICS alapú telefonra elérhető a Samsung S Voice? [Videó]

Farkas Norman - 2012. május 21.

Úgy néz ki, hogy igen, a Samsung Siri klónját már telepíteted is, ha Ice Cream Sandwich fut a kütyüdön. Rögtön felmerül a kérdés, hogy miképpen lehetséges ez, hiszen egy, hivatalosan csak a Galaxy S III-mal egyidőben érkező alkalmazásról van szó.

A Samsung május 30-án piacra érkező csúcsmodelljének egyik legvonzóbb fícsöre az S Voice, azaz a hangvezérlésű személyi asszisztens, melynek „ősanyja” minden bizonnyal az Apple Sirije. Az app internet elérés segítségével képes elénk tárni az aktuális időjárás előrejelzést, de szövegek felolvasására, szimpla internetes keresésre és számtalan egyéb célra alkalmas.

Örömhírünk van, hiszen a Galaxy S III-mal együtt bemutatott alkalmazás nem csak a leendő S III tulajdonosokat segítheti a mindennapokban, hanem mindenkit, akinek Android 4.0 ICS fut a mobilján, vagy táblagépén. Nemrég ugyanis kiszivárgott a Galaxy S III hivatalos ROM-ja, melyből az XDA Developers fórumozói kihámozták az S Voice-ot egy szimpla .apk fájl képében. Az alkalmazás ugyanolyan könnyen feltelepíthető, mint bármelyik androidos szoftver, viszont működését egyelőre csak néhány modellen tesztelték (Samsung Galaxy Nexus, Motorola RAZR XT910, HTC EVO 3D, HTC EVO 4G, Sharp Aquos), így még fennáll a lehetőség, hogy nem minden ICS rendszerű eszközön futtatható.

Mi egy HTC Sensation készüléken próbáltuk ki az S Voice-t (screenshot galéria lent), s azt tapasztaltuk, hogy az app funkcióinak csak egy részét érjük el, egyes lehetőségek nem aknázhatók ki. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy mindenképp izgalmas ismerkedni a még meg sem jelent koreai csúcsmobil személyi asszisztensével.

További információkat az XDA fórumon olvashatsz a szoftverről.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza