Offline üzemmóddal bővül a Google Maps

Kütyü Magazin - 2012. június 7.

A Google San Franciscóban megrendezett sajtóeseményén bejelentette, hogy offline módban, azaz internet elérés híján is használható lesz navigációs alkalmazása, a Maps. A keresőóriás ezzel be is foltozza a szoftver legsúlyosabb hiányosságát.

Ma bemutatkozott a Google Maps "új dimenziója", ugyanis a keresőóriás lerántotta a leplet a navigációs alkalmazás legújabb generációjáról.

Az ingyenes szoftver 3D-s térképnézettel és offline navigációval bővült. Utóbbi annyit tesz, hogy az útvonalak mellett immár teljes térképeket is képes tárolni a Google Maps, így megoldható a folyamatos internetkapcsolatot nélkülöző navigálás. Ez nem csak költséghatékonyabb, hanem biztonságosabb is az online változatnál, hiszen az megfelelő hálózati lefedettség hiányában bármikor cserben hagyhatja a felhasználót.

Az új Maps offline üzemmódja minden Android 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.2 Honeycomb, vagy 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű kütyüvel kiaknázható lesz, ám a továbbfejlesztett 3D nézet csak a megfelelően felszerelt készülékek számára lesz elérhető.

Egyelőre nem árulta el a Google, hogy pontosan milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy egy adott eszköz megjeleníthesse a térhatású épületeket, de valószínűsíthető, hogy az Android 4.0 ICS rendszerhez köti a funkciót.

Sajnos még nem tudni, hogy pontosan mikor válik elérhetővé a Google Maps új verziója.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza