D-Link DIR-505: Útitárs minden esetre

forrás Prim Online - 2012. június 12.

A D-Link egy újabb formabontó eszközzel bővíti termékpalettáját: A DIR-505 egy kicsi, de széleskörűen használható kényelmes útitárs, mely egyszerre biztosítja az internet és a legfontosabb adatok elérését bárhonnan. Az új mindentudó eszköz használható routerként, Wi-Fi hotspot-ként vagy hozzáférési pontként. Egyszerűen, vezetékek nélkül közvetlenül a konnektorba dugva azonnal Wi-Fi kapcsolatot biztosít, sőt, az USB portra csatlakoztatott tárolók tartalmát is megosztja a személyes felhőbe tartozók számára. A folyamatosan úton lévők mellett otthon is hasznos lehet egy kábelek és vezetékek nélküli Wi-Fi hálózat létrehozására.

Az új router kompatibilis a 802.11b/g/n szabványokkal, a forgalom biztonságáról pedig WPA/WPA2 és WEP titkosítás gondoskodik. Mindez a WPS gombnak köszönhetően bármely laptopról vagy akár okostelefonról egy gombnyomással beállítható. A DIR-505 modem nélkül is képes Wi-Fi kapcsolatot kialakítani egy csoport tagjai között, de egyszerű jeltovábbítóként is alkalmazható. A Wi-Fi hotspot mód különösen hasznos ott, ahol többen szeretnének a DIR-505 biztosította kapcsolatnak köszönhetően netezni. A D-Link új utazó routere képes a nyílt hotspotokhoz is csatlakozni, és a rajta keresztül netezőknek SPI és NAT tűzfal védelmet biztosítani. A 10/100Mbps portra hálózati nyomtató vagy switch csatlakoztatható.

Médiafájlok elérése bármikor, bárhonnan
Az új útitárs legfontosabb csatlakozója azonban az USB port. Képes egyszerre akár több USB eszköz tápellátását biztosítani, így alkalmas mobiltelefonok, tabletek töltésére, hangszórók működtetésére. Emellett a csatlakoztatott USB merevlemezek és stickek tartalmát elérhetővé teszi a hálózaton. A D-Link új SharePort Mobile alkalmazásával a teljes médiakönyvtár tartalma egyszerűen továbbítható Apple vagy Android okostelefonokra illetve tabletekre. Természetesen az adattovábbítás fordítva is működik: A telefonnal készített fotók és videók gyorsan és kényelmesen az USB tárolóra menthetők vagy megoszthatók az Interneten – 3G kapcsolat nélkül is.
Ezen felül a DIR-505 támogatja a D-Link legújabb Quick Router Setup (QRS) technológiáját, mely lehetővé teszi a router gyors, kényelmes konfigurálását Android vagy Apple eszközökről is. A QRS Mobile alkalmazás ingyenesen letölthető a megfelelő webes üzletekből.


DIR-505 – D-Link Travel Companion – legfontosabb funkciók

- Router, hozzáférési pont és Wi-Fi hotspot
- Támogatja az IEEE 802.11b/g/n szabványokat
- Beépített DLNA média szerver
- Kis méret, kábelek és vezetékek nélkül
- USB 2.0 csatlakozó külső adattárolók megosztására
- USB port külső eszközök töltésére, tápellátásának biztosítására
- Korlátlan hozzáférés a digitális adatokhoz a D-Link SharePort Mobile alkalmazással
 

Elérhetőség és ár
A DIR-505 június második felétől Magyarországon is elérhető less. Ajánlott végfelhasználói ára 19 900 Ft. 

Kulcsszavak: D-Link, router
Vissza