Galaxy S III: veszélyes is lehet?

Farkas Norman - 2012. június 21.

A Samsung Galaxy S III kétségtelenül az év egyik legnagyobb durranása, de egy dublini felhasználó bejelentése alapján sajnos más kontextusban is megállja a helyét a készülék mellett a durranás kifejezés. A fickó masinája ugyanis egyszerűen felrobbant.

A dublini Dillo2k10 felhasználó jelentette a "balesetet", melyben autós tartóba helyezett Galaxy S III készüléke egyszer csak felrobbant. A júzer néhány képet is mellékelt a szóban forgó mobilról. A fotókon jól látható, hogy a telefon "csak" a microUSB csatlakozó környékén sérült, akörül viszont igen masszívan megolvadt a burkolat. Két érdekességre lehetünk figyelmesek az esettel kapcsolatban (ha a spontán robbanás nem lenne elég).

Az egyik, hogy telefon nem volt töltőre dugva, így a kívülről érkező feszültség nem válhatta ki a robbanást. A másik figyelemreméltó dolog, hogy a durranást követően továbbra is működőképes maradt az S III, "csupán" az a maradandó károsodás érte, hogy nem képes mobilhálózathoz csatlakozni.

A Carphone Warehouse-nál vásárolt kütyüt a felhasználó kérésére nem cserélte ki a kereskedő, kizárólag annak bevizsgálását ígérte.

A Samsung rögtön jelezte a hír hallatán, hogy mielőbb sort kerít az eset vizsgálatára, s elmondta, hogy mindig fokozottan ügyel arra, hogy felhasználóinak biztonságos eszközöket biztosítson, ezért kétli, hogy típushibáról lenne szó.

Amennyiben ez a jelenség több készüléknél felmerülhet, akkor fokozott veszélyben vannak az S III tulajok. Gondolj csak bele: mi lett volna, ha Dillo2k10 mobilja telefonálás közben "dönt úgy", hogy elfüstöl?

 

[Forrás: Daily Mobile]

Kulcsszavak: Samsung, Galaxy
Vissza