Hat új Nokia mobil a láthatáron?

Farkas Norman - 2012. július 9.

Több jövőben debütáló Nokia modell neve lepleződött le a finn gyártó fejlesztőknek szánt szolgáltatása, a Nokia RDA jóvoltából. A jövevények között a Lumia 900 Windows Phone 8 köré épülő utódja is felbukkant, sőt talán azt is megtudtuk, hogy milyen néven érkezik a finnek első táblagépe.

Nemrég arról számolhattunk be, hogy a Nokia fejlesztők számára távoli elérést biztosító szolgáltatása, az RDA (Remote Device Access) lebuktatta a Symbian Feature Pack 2 felületét és működését. Ezúttal több jövőbeli Nokia modell nevét fecsegte ki a program.

A Nokia RDA lényege, hogy egyfajta emulátorként működik,  így az alkalmazások széleskörű tesztelését teszi lehetővé egyetlen számítógép segítségével. Az alábbi fotón épp a Bluetooth eszközök keresését futtatta egy fejlesztő, s a találatok között olyan nevek bukkantak fel, mint a Nokia 510, 805, Lumia 910, Lumia 920, Lumia 950 és Lumia 1001. Elképzelhető, hogy a lista érdekes elemei csupán egy szimpla azonosító-átnevezés eredményei, de ha mégsem, akkor valószínűleg a Lumia 910 lesz a Lumia 900 hamarosan érkező, WP8 alapú utódja, a Lumia 1001 személyében pedig a vállalat első Windowsos táblagépét köszönthetjük.

Szeptemberben kerülnek forgalomba az első Nokia modellek, melyek már a Microsoft mobil rendszerének legújabb verzióját futtatják, addig is kíváncsian várjuk az újdonságokkal kapcsolatos hírmorzsákat, fejleményeket.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza