Jogtiszta zeneletöltés: egyedülálló szolgáltatást indít a Telenor

forrás Prim Online - 2012. szeptember 4.

A Telenor szeptember 4-től a legális digitális zenehallgatás terjedését is elősegíti. A Telenor előfizetők év végéig díjmentesen férhetnek hozzá a több mint 18 millió zeneszámot kínáló szolgáltatáshoz.

Országszerte elérhető Hipernet hálózatának fejlesztése után sem lassít a Telenor. A mobilszolgáltató mostantól olyan extra tartalomszolgáltatást kínál ügyfeleinek, melyekkel még élvezetesebbé és teljesebbé válik a mobilinternetezés élménye. A Deezerrel együttműködésben most induló zenei szolgáltatással az előfizetők az interneten keresztül több mint 18 millió kiváló minőségű, mobiltelefonon, táblagépen vagy akár számítógépen is hallgatható zeneszámhoz férnek hozzá.

„A mobiltechnológia fejlődése új távlatokat nyit a kötöttségek nélküli internetezésben. Egyre többen döntenek stabil és gyors Hipernet hálózatunk mellett: alig több mint egy év alatt megdupláztuk mobilinternet előfizetőink számát. Sőt, a mi ügyfeleink forgalmazzák a legtöbb adatot, ami azt jelenti, hogy a tartalomfogyasztás terén is egyre aktívabbak, ezért a sebesség mellé mostantól olyan extra tartalmat kínálunk, mellyel ügyfeleink még jobban ki tudják használni hálózatunk és eszközkínálatunk előnyeit. A mobil zeneszolgáltatás nemzetközi szinten dinamikusan növekvő piac és mi Magyarországon is az igények ugrásszerű növekedésére számítunk, valamint arra, hogy egy éven belül több tízezer ügyfelünk használja majd ezt a szolgáltatást. A zeneszolgáltatást további hasonló szolgáltatások követik majd a közeljövőben” - mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

„Hiszünk a zene erejében, ezért nagy öröm számunkra, hogy zenei streaming szolgáltatásunkat a Telenorral együttműködésben a magyar zenerajongók milliói számára tehetjük elérhetővé. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a felhasználók kedvenc zenéjüket környezetükkel is megoszthassák. Ezért a Deezerrel a zenehallgatás nemcsak helytől és eszköztől függetlenül élvezhető, hanem valódi közösségi élményt is nyújt. Bízunk benne, hogy a helyi tartalmakat és saját, népszerű válogatásainkat a magyar közönség is szívesen fogadja majd” – mondta Axel Dauchez, a Deezer vezérigazgatója.

A szolgáltatással a felhasználók egyszerűen és megfizethető áron válogathatnak a hazai szerzői jogvédő iroda, az Artisjus által is elismerten jogtiszta, online elérhető zeneszámok egyedülálló kínálatában. A szolgáltatás minél szélesebb körű ismertsége segítséget jelenthet a legális digitális zenehallgatás hazai elterjedésében, így a Telenor mostantól új oldalról is támogatja a hazai zenekultúrát.

A Deezer tartalmai a felhőalapú működésnek köszönhetően bárhol, bármikor kényelmesen elérhetők. A hatalmas választékból pedig saját listák hozhatók létre, és a mobileszközre vagy akár az asztali számítógépre letöltve internetkapcsolat nélkül is lejátszhatók. A Deezer közösségi funkcióival a kedvenc dalok megoszthatók az ismerősökkel a Facebookon, és valós időben követhető, valamint közvetlenül le is játszható a mások által hallgatott zene.

A szolgáltatást a Telenor valamennyi ügyfele havidíj nélkül próbálhatja ki az év végéig, sőt ebben az időszakban a Deezer zenehallgatáshoz kapcsolódó adatforgalom is díjmentes.  A zeneszolgáltatás jövőre 1390 forintos havidíj mellett vehető majd igénybe, de a Telenor kifejezetten a többlet tartalomszolgáltatásokhoz kialakított, új Smarttarifa Extra tarifáival együtt is elérhető lesz. A szolgáltató két új, sajátmárkás Telenor OneTouch okostelefont és három Sony készüléket ajánl őszi kínálatában, melyekkel a mobilozás élménye még teljesebb.

Vissza