HTC One ST - Ütős kétkártyás

Farkas Norman - 2012. szeptember 10.

Harmadmagával mutatkozott be Kínában a tajvani gyártó kétmagos processzorral és két SIM foglalattal felvértezett okostelefonja, mely az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszer köré épül.

Alig több mint egy hét van hátra a HTC szeptemberi sajtóeseményéig, melynek központi témáját a gyártó Windows Phone 8 alapú újdonságai jelentik. Egyértelmű, hogy a cég gőzerővel be szeretné vetni magát a Microsoft platformján, de szerencsére ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezett az androidos vonalról. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy nemrég három új, Android alapú HTC mobil mutatkozott be Kínában.

A három jövevényből kettő (One SC és One SU) kizárólag a China Mobile kínálatában jelenik meg, a One ST névre keresztelt csúcsmodell viszont idővel kártyafüggetlen változatban is kapható lesz. A kétmagos, 1GHz-es processzorral, 1GB RAM-mal és 4GB belső tárhellyel felvértezett One ST az egyik legizmosabb kétkártyás okostelefon lehet a piacon.

A kütyü előlapján egy 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő kapott helyet, hátul pedig egy LED villanóval segített, 720p HD videók készítésére alkalmas, 5 megapixeles BSI kamera figyel. A 9,25 milliméter vastag eszközből a zenekedvelők örömére nem maradt ki a Beats Audio hangrendszer, a tárhely méretére kényes felhasználókat pedig a microSDHC kártyahely jelenléte teheti boldoggá. A mobil fedélzetén a Sense 4 kezelőfelülettel kiegészített Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert találjuk. A HTC One ST először Ázsiában landol a piacon, később egyéb régiókban is elérhetővé válhat.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget, GSMArena]

Vissza