Fotón a HTC Accord

Farkas Norman - 2012. augusztus 31.

A korábbi hírek szerint a HTC három Windows Phone 8 alapú okostelefonnal kíván előrukkolni ebben az évben. A trió középső, Accord fejlesztői névvel illetett tagja máris lebukott, s egy igen jó minőségű sajtófotón csodálható meg.

Mint korábban kiderült, három WP8 rendszerű HTC mobilt üdvözölhetünk idén a piacon, melyek a Rio, az Accord és a Zenith. A Rio a belépő szintet képviseli majd, az Accord a középmezőny felső szegmensében versenyez, a Zenith pedig a csúcsmodellek táborát erősíti. A jól csengő jelölések csak kódnevek, a masinák más néven kerülnek piacra.

Az XDA Developers jóvoltából a minap felbukkant egy sajtófotó a neten, melyen - a The Verge véleménye szerint is - a HTC Accord néven fejlesztett modell pózol.

Bár a képen WP7 fut a készüléken, az Windows Phone 8 rendszerrel a fedélzetén fog érkezni. A várakozások szerint 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm Snapdragon S4 processzorral, 8, vagy 16GB belső tárhellyel, microSD foglalattal, 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) Super LCD2 érintőképernypvel, Full HD videók rögzítésére alkalmas, 8 megapixeles hátlapi kamerával és NFC modullal rendelkezik a kütyü, de mindez csak találgatás.

Az Accord dizájnja a Nokia Lumia modelljeit idézi, a színéről pedig talán sosem asszociálnánk egy HTC mobilra, hisz hasonló árnyalattal eddig nem találkoztunk a tajvani gyártó készülékeinél. Valószínűleg a HTC rájött, hogy nem elég a prémium minőség, több dolgot be kell vetni a felhasználók megnyerése érdekében. Kíváncsian várjuk, hogy meghozzák-e a várt eredményt a merész változtatások.

A jelek szerint az Accord és talán a Rio is szeptember harmadik hetében lepleződik le, tehát már nem kell sokáig vérnunk arra, hogy mindent megtudjunk róluk.

 

[Forrás: Unwired View

Vissza