Mi hajtja az iPhone 5-öt?

Farkas Norman - 2012. szeptember 24.

Az Apple nem mondta el az iPhone 5 bemutatásakor, hogy milyen jellemzői vannak az újdonságban található A6-os processzornak, csak annyit közölt, hogy az új CPU kétszer gyorsabb az iPhone 4S-ben dolgozó társánál. Ennyi információ a felhasználók zömének elegendő, ám a UBM Tech Insights szerint bőven akadnak olyan emberek, akiket érdekelnek a technikai részletek, ezért közelebbről is szemügyre vette az A6-os processzort. Lássuk, mit várhatunk az új iPhone procijától!

A UBM Tech Insights fényt derített arra, hogy az iPhone 5-ben dolgozó A6-os processzor két módosított, maximum 1,2GHz-es órajelen pörgő ARM magot és három PowerVR SGX 543MP3 grafikus magot tartalmaz. Az erős CPU-t 1GB RAM egészíti ki.

A tesztek alapján az Apple A6 számítási teljesítménye nem sokkal alacsonyabb a négymagos riválisokénál, sőt az iOS 6 magas fokú optimalizáltsága miatt a felhasználói élmény terén lehengerlő sebességet nyújt és felülmúlja ellenfeleit. Ami a grafikus teljesítményt illeti, az A6 nem okoz csalódást, jelenleg csupán az Adreno 320 chip múlja felül a piacon megtalálható ajánlatok közül.

 

 

 

[Forrás: BGR]

 

Vissza