iPhone 5 vs Galaxy S III töréstesztek [Videó]

Farkas Norman - 2012. szeptember 24.

Már elérhető a piacon az Apple legújabb mobilja, s néhányan ellenállhatatlan vágyat éreztek arra, hogy bemutassák, mennyire bírja a gyűrődést - pontosabban az esést. A találékony kísérletezők nem voltak restek beszerezni egy Galaxy S III készüléket is, hogy legnagyobb riválisával mérhessék össze az iPhone 5-öt. Szerinted melyik mobil élte túl a töréstesztet?

Az Android Authority és a PhoneBuff.com is készített egy videót, melyben a Samsung Galaxy S III és az Apple iPhone 5 mérkőzik meg egymással. Nyers töréstesztekről van szó, melyek a készülékek különböző magasságokból való többszöri leejtéséből állnak. Hogy melyik mobil mennyire sérül meg, az főként az anyaghasználattól, az összeszerelés minőségétől, no és persze a becsapódás körülményeitől (például nem mindegy, hogy sarokkal, vagy kijelzővel landol a telefon) függ. Nem is szaporítom tovább a szót, nézzük a felvételeket!

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas jelenetek szerepelnek a videókban!:)

Az Android Authority tesztje:

 

A PhoneBuff.com tesztje:

 

Mint látható, mindkét tesztből az iPhone 5 került ki győztesen. Az új Apple mobil előnyére vált az üveget leváltó fém hátlap, bár a ház sarkai könnyen sérülnek, így védelem nélkül lehet, hogy akkor sem marad túl sokáig olyan szép, mint új korában, ha nem ejtjük le. Az iPhone 5 négyhüvelykes kijelzőjét védő üveg jól bírja a gyűrödést, csak a második videóban sikerült betörni, s akkor sem annyira vészesen, mint a Galaxy S III esetében, mely végül használhatatlanná vált.

Az S III egyébként mindkét töréstesztben gyengébben szerepelt, ennek oka valószínűleg a műanyag házban, a méretesebb megjelenítőben és nagyobb súlyban keresendő. A telefon 4,8 colos HD kijelzőjét óvó üveg az első tesztben kicsit pókhálós lett (az iPhone-é meg sem repedt), a másodikban ripityára tört, a műanyag hátlap pedig esetenként látványosan lepattant a mobilról.

 

Bár nem ajánlatos kizárólag rájuk támaszkodnunk, a töréstesztek az iPhone 5 minőségét igazolták. Az pedig nem véletlen, hogy az S III-mal mérték össze az Apple üdvöskéjét, hiszen a legnagyobb kihívójának számít. Mint tudjuk, az Apple és a Samsung azon kívül, hogy vásárló-beszállító kapcsolatban állnak, egymás nagy riválisai a piacon és a bíróságon is. Az iPhone 5 megjelenése után a dél-koreai gyártó mindent megtett annak érdekében, hogy legújabb csúcsmodelljét, a Galaxy S III-at ne "takarja el" az alma a felhasználók elől. Először egy, a két terméket összehasonlító képpel találkozhattunk, de ez nem volt elég, előkerült egy reklámfilm is, mely az S III előnyeivel párhuzamosan rámutat az új Apple mobil hiányosságaira is. A szóban forgó felvétel alant megtekinthető.

 

Vissza