One Touch View: Windows Phone 7.8 négy hüvelyken

Farkas Norman - 2012. október 11.

Windows Phone 7.8 operációs rendszerrel a fedélzetén kerül piacra az Alcatel legújabb készüléke, a One Touch View. A kiszivárgott fotók alapján a jövevény barátságos külsővel, fekete és narancssárga színben érkezik.

Az Alcatel, vagyis az őt birtokló TCL úgy határozott, hogy az Android után szerencsét próbál a Windows Phone platformon is. A döntés első gyümölcse az alábbi képeken látható okostelefon, mely Európában Alcatel One Touch View, Kínában pedig TCL Horizon S606 néven kerül forgalomba.

A gyártó óvatosan közelíti meg a Microsoft mobil rendszerét, ezért újdonsága nem a Windows Phone 8-ra alapul, hanem a rendszer előző generációjának legújabb verzióját, a Windows Phone 7.8-at futtatja. A szögletes, de mégis barátságos kialakítású készülék lelke egy 1GHz-es processzor, melyet 512MB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Az előlapon egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású IPS érintőképernyő és egy VGA kamera foglal helyet, hátul pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített képalkotó egység lapul.

A fentiekből kiderül, hogy az Alcatel One Touch View a platform belépő szintű képviselőjének minősül, de szerintünk a harmatos hardver abszolút nem nyomta rá a bélyegét a telefon dizájnjára, ami nagyban hozzájárulhat a sikerhez. A hírek szerint a masina fekete és narancssárga színben landol a piacon, várható ára 55 ezer forint körül alakul.

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza