Nokia "Zeal" és "Flame" - Windows Phone 8 alapokon

Farkas Norman - 2012. szeptember 11.

Jó hírünk van a költséghatákonyabb Windows Phone 8 alapú megoldásokra vágyó felhasználók számára, ugyanis kiderült, hogy az igen drágának ígérkező Lumia 920 és Lumia 820 modellek után újabb WP8 rendszerű Nokia készülékek leleplezésére is számítani lehet, melyek kissé szerényebb tudással bírnak ugyan, de cserébe kedvezőbb árral érkeznek.

A friss hírek szerint a Nokia a Lumia 920 és Lumia 820 csúcsmdeolleken túl egyéb Windows Phone 8 mobilokkal is készül, melyek a szűkebb pénztárcájú júzerek számára is érdekesek lehetnek. Üröm az örömben, hogy a telefonok megjelenésére csak 2013 első negyedévében számíthatunk.

A Zeal fejlesztői néven megismert jövevény az előzetes információk szerint 4,3 hüvelykes érintőképernyővel, 1GHz-es, kétmagos processzorral, 512MB RAM-mal és microSD kártyahellyel rendelkezik, lényegében a Lumia 820 kistestvérének tekinthető.

A Flame néven fejlesztett újdonság tudása alapján a Zeal alatt foglal helyet a rangsorban. A készülék 4 colos érintőképernyőt, 5 megapixeles kamerát, 1GHz-es, kétmagos processzort, 512MB RAM-ot és 4GB méretű, microSD kártyával bővíthető belső tárhelyet tudhat magáénak.

A fent ismertetett modellek Windows Phone 8-cal a fedélzetükön landolnak a piacon, ellentétben a finn gyártó belépő szintű üdvökéjével, a Glory-val, melyen a Windows Phone 7.8 rendszer teljesít szolgálatat és a Lumia 610 utódjaként tekinthetünk rá.

 

Nokia Lumia 610





 

 

 

Vissza