Újabb androidos tablet kicsiknek - Ematic FunTab Pro

Farkas Norman - 2012. október 12.
A gyermekek és a szülők igényeit is kielégíti az Ematic új, 7 hüvelykes táblagépe, mely az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtatja. A 150 dolláros kütyüben olyan extrák kaptak helyet, mint a szülői felügyelet, az online tanulási lehetőséget nyújtó Zoodle Kids mód, vagy a video-üzenetek küldésére szolgáló Video Mail.

Az Ematic bemutatta új táblagépét, mely nagyban hozzájárulhat a csemeték gyors okosodásához és fejlődéséhez. A 7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt FunTab Pro működéséért egy 1GHz-es processzor és 1GB RAM felel, energiaellátását pedig egy akár 8 órás üzemidőre képes akkumulátor biztosítja. A kényelmes fogást nyújtó, gumírozott kerettel felszerelt készülék sokban hasonlít az Archos ChildPadre, ám speciális alkalmazásai mégis egyedivé teszik.

A könnyen használható, gyerekbarát kezelőfelülettel ellátott gép legizgalmasabb funkciója a Zoodle Kids mód, mely egy nem kívánt tartalmaktól mentes, biztonságos online oktatási színteret biztosít a gyerkőcök számára, ráadásul a szülők folyamatosan nyomon követhetik csemetéjük fejlődését a program által adott jelentések alapján. A készülékben emellett interaktív könyvek is találhatók, a Video Mail alkalmazás révén pedig videoüzenetek küldésére is lehetőséget nyújt. Az Art Studio nevű szoftver segítségével a gyerekek rajzba ültethetik gondolataikat. Bár a FunTab Pro célcsoportját elsősorban a gyerekek alkotják, a szülők is jó hasznát vehetik, hiszen az általuk beállított korlátozások feloldásával egy teljes értékű androidos táblagépet vehetnek használatba.

A készülék rendelkezik WiFi modullal és HDMI kimenettel is, 8GB belső tárhelye pedig microSDHC kártyával bővíthető.

Az Ematic FunTab Pro kék, rózsaszín éspiros színben landol a piacon, várható ára 150 dollár körül alakul.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza